Najlepši praznici: 4 ideje za novogodišnju dekoraciju

Ne morate da budete veliki fan novogodišnjih praznika, ne morate čak ni da volite tu euforiju koja startuje već u prvoj polovini decembra, ali priznajte – zastanete i divite se novogodišnjoj dekoraciji u kući prijatelja, ili čak na ulici! 🙂 Got ya!  

Iako u uređenju enterijera važi pravilo – opredelite se za jedan stil, razumemo da su u novogodišnjoj dekoraciji dozvoljenje interpretacije i varjacije na temu. Donosimo četiri sjajne ideje za dekorisanje novogodišnje jelke, ali i detalja koji će vaš dom učiniti pravim malim novogodišnjim vašarom (ali na stylish način)!

Tradicionalno ne izlazi iz mode 

Ovo će vam se dopasti naročito ako imate decu ili nekoliko punih kutija novogodišnjih ukrasa. Zelena jelka sa šarenim ukrasima gotovo uvek asocira na radost koju praznici sa sobom donose. Verujemo da već imate ukrase u crvenoj i zlatnoj boji 🙂 pa se potrudite da oni budu dominantni na zelenoj jelci – uz dodatke plave i minimalno zelene. Zvezde, loptice, lampioni, srca… sve je dozvoljeno! 🙂

Lepota je u detaljima

Ponestaje vam ideja i čini se da je sve već viđeno? Ukoliko u vašem životnom prostoru dominiraju neutralne boje i dosta svetlosti, nećete pogrešiti ukoliko odaberete minimalistički stil.

Upotpunite novogodišnje izdanje doma detaljima u metalik boji. Recimo, činiju sa voćem možete ukrasiti lampicama ili sitnijim lampionima i time dati urbani šik kuhinji ili dnevnom boravku.

Savet plus: U činiji sa voćem slobodno ostavite krišku isečenog limuna ili koru mandarine kako bi neutralisali mirise. Krišku/koru menjajte na svaka tri do četiri sata.

Bela je boja radosti

Nećete pogrešiti ukoliko celu jelku okitite jednom bojom – belom. Birajte različite veličine i forme ukrasa i kombinujte mat i sjajne površine na njima. Ne zaboravite da na jelku u dominantnoj beloj boji, okačite lampice i time dodatno naglasite kombinaciju motiva i dekorativnih stilova.

Bonus: Meda u plus size veličini, irvas, Deda Mraz, ili čak stare sanke prekrivene veštačkim snegom pored jelke dodatno će ulepšati prostor i prazničnu atmosferu.

Foto rekviziti i poklon za goste

Ukoliko planirate da pozovete prijatelje ili porodicu na proslavu u svom domu, kao svaka dobra domaćica pripremićete simbolične darove gostima. 🙂 Ove godine neka se pokloni uklapaju uz tematiku dekoracije i neka vam služe kao foto rekviziti i sjajna uspomena na predivno provedeno veče. Šeširi sa natpisima će se dopasti svima, a možete ih napraviti same ili kupiti gotova rešenja. Ovaj izbor uklopiće se uz dekoraciju koja akcentuje lepotu jednostavnosti i urbane elegancije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.