Napravi sama: maska za DETOKSIKACIJU kože lica

Nakon toplog leta potrebno je kožu lica adekvatno negovati i pripremiti za hladniji period godine. Tretmani voćnim kiselinama naročito se preporučuju tokom jeseni kako bi se odrstranio površinski sloj kože i naslage toksina i mrtvih ćelija. Nedostatak ove grupe tretmana ogleda se u neophodnim resursima koje treba da izdvojite – vremenskim i finansijskim. Sjajne alternative kriju se u prodavnicama zdrave hrane i u vašoj kuhinji. Pročitajte kako da povratite koži blistavost i oslobodite pore nagomilanih toksina uz poptuno prirodnu masku za lice koju možete napraviti same.

POTREBNO JE: Jedna pomorandža, kašika brašna (preporuka: kukuruzno brašno)

PRIPREMA MASKE: Pomorandžu isecite na pola i iscedite tako da dobijete bistar sok. Sok pomorandže sjedinite sa brašnom i blago mešajte dok smesa ne postane čvršće teksture.

Pre nanošenja maske, kožu lica izložite vodenoj pari kako bi se pore otvorile i koža efikasnije apsorbovala negujuće sastojke iz maske. Pulpom pomorandže koju ste iscedile, uz dodatak malo šećera i meda, možete uraditi efikasan piling kože.

Masku nanesite na čisto lice i držite do 20 minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom. Nastavite sa uobičajenim ritualima nege. Masku koristite dva puta nedeljno.

EFEKAT NA KOŽI: Ova maska bogata je vitaminom C koji je odličan saveznik u borbi protiv umornog izgleda. Vitamin C usporava starenje kože, efikasno uništava slobodne radikale, reguliše proces sinteze kolagena, smanjuje upale i vidljivost bora i finih linija. Kukuruzno brašno efikasno odstranjuje mrtve ćelije sa kože i stimuliše prirodan proces regeneracije epiderma.