Tim Prve kragujevačke gimnazije i ove godine našao se među najboljima na takmičenju u programiranju lego robota. Ekipa Passangers plasirala se među prvih sedam ekipa u generalnom plasmanu na kvalifikacionom turniru First Lego League, u Slovenskim Konjicama (Slovenija), održanom u subotu, 11. januara.

Zahvaljujući ovom plasmanu kragujevački đaci direktno će proći na finale Adria regije koje će biti održano u Kopru, u Sloveniji, 14. marta.

Tim Passangers čine 10 učenika Prve kragujevačke gimnazije – Anja Mijailović, Iva Jovanović, Milena Ljujić, Marta Špica, Veljko Vučićević, Ognjen Veljović, Janko Milovanović, Aleksa Stojanović, Dimitrije Pešić i Mihailo Miletić, koji je sa takmičenja u Sloveniji izostao.

Mentorke tima su profesorke Prve kragujevačke gimnazije Katarina Veljković, Marina Jelenić, Ana Stanković i Ljubica Mudrić Staniškovski.

– Tim je radio na projektu Pametno igralište sa ciljem da se podigne svest o uštedi energije i njenom stvaranju. Sami su konstruisali i programirali lego robota, koji autonomno rešava prepreke na zadatom terenu. A sve uz primenu timskog rada. Takmičili su se u robot igri, tehničkom intervju, osnovnin vrednostima i projektu, objašnjava profesorka Katarina Veljković.

Na turniru u Sloveniji učestvovalo je 18 timova iz Slovenije, i dva tima iz Srbije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.