Najlepši novembar: 5 načina da budete istinski srećne i zadovoljne

Novembar – jesenji mesec za istinko uživanje, harmoniju i blagostanje u toplom domu, uz čašu vina i miris najdraže aromatične sveće. Podrazumeva se da se telo prethodno prijatno izmorilo duuugom šetnjom i trčanjem po jesenjem lišću, da su ruke nešto suvlje i da imate kremu za negu ruku na svakom stolu u kući – doslovno.

I sve je kao obično, tu su pripreme za novembarske slave, za tekuće poslovne projekte, planovi za odmor, ali…koronavirus. Na neki način, pandemija nam je već oduzela jedan od lepših perioda godine – proleće, uskratila priliku za putovanjima tokom leta, urezala po koju boru na lice zbog brige oko dragih ljudi koji su u medijima označeni kao rizična grupa.

Tu je i par nerviranja zbog uplata koje kasne, projekata koji se otkazuju, rokova koji su sve kraći, ali… novembar je najmagičniji mesec u godini i možda ne može da obriše sve brige sveta, ali može da vam otkrije interpretaciju koja će vam pomoći da ga volite još više!

#1 Više romana, manje vesti

Udarni talas u novembru. Zaboravite na senzacionalističke naslove i masovna zastrašivanja ljudi. Koronavirus je tu i neće otići. Uz odgovornost, solidarnost i pamet prebrodiće se i ova kriza (samo da podsetimo: maske se obavezno nose u zatvorenom prostoru i preko nosa i usta). Umesto da energiju trošite na pothranjivanje strahova i anksioznosti, uložite je u istraživanje lepote pisane reči.

Nakon završenih online sajmova puno je romana koji čekaju da budu pročitani! Tu je i obavezna šetnja do biblioteke po neki novi inspirativni naslov. Šta vi čitate ovog meseca i koji književni lik vas je posebno zaintrigirao? Pišite nam.

#2 Vežbajte zahvalnost

Kao i trbušnjaci vežba se i zahvalnost. Ukoliko verujete da se ključ sreće krije u materijalnim dobrima ili situacijama “kad se poklope kockice” varate se. Ključ istinske sreće uzećete u ruke kada naučite d abudete zahvalni – za sve ovo sada, ovde, za jučerašnje lekcije i sutrašnje prilike.

Evo praktične vežbe sa inspire.rs online stranica: Predmet koji se najčešće koristi za ovu vežbu zahvalnosti je kamen – odaberite ga sami, tako da vam se dopadaju njegova veličina, oblik, boja, ili neke druge karakteristike zbog kojih ga smatrate posebnim. Adekvatan bi bio i bilo koji drugi predmet, poput klikera, olovke ili priveska koji svuda možete nositi sa sobom, a koji će biti opipljiv simbol za vaša trenutna osećanja. Svaki put kada napipate ovaj predmet u svom džepu, dotaknete ga u svojoj torbi ili ga ugledate dok provodite svoj uobičajeni dan na poslu, treba da pomislite na jednu lepu stvar koju osećate u tom trenutku – bilo da je to onaj ugodan osećaj nakon završetka obroka, prijatno pirkanje povetarca ili zraci sunca koji se probijaju kroz roletne vaše sobe.

Na kraju dana, pre odlaska na spavanje, ovaj predmet simbolično ostavite na jedno mesto (na primer, kraj kompjutera) i potrudite se da se prisetite baš svih lepih momenata o kojima ste razmišljali tokom dana. Na ovaj način lakše ćete uočavati sitnice koje vas čine srećnim, poboljšaćete pamćenje i naučićete da se radujete malim stvarima na duže staze.

#3 Beauty ritual meseca

Novembar je mesec lepote i povod da se počaastite luksuznim tretmanom tela, lica ili kose u svom domu ili beauty centru. Izgled ne čini ženu, ali joj dosta pomaže u građenju samopouzdanja i pozitivnog pogleda na okruženje i tekuća dešavanja.

Koji apsekt svog izgleda želite da unapredite – sjaj kose, telesnu težinu, izgled kože lica ili možda želite da eiminišete celulit sa bokova? Odaberite samo jedan apsekt i uložite svoje vreme, energiju, trud i novac u njega.

Uzmimo za primer da želite da poboljšate izgled kose i da to želite da uradite same, bez odlaska kod frizera. Tokom celog meseca svakog dana uradite nešto što će dovesti do unapređenja izgleda i zdravlja kose. Na raspolaganju imate brojne maske od prirodnih sastojaka koje možete napraviti same, povoljna i kvalitetna pakovanja za kosu u drogerijama i apotekama, leave in tretmane za svakodnevnu primenu, a ne zaboravite na značaj vitamina B u kontekstu unapređenja zdravlja i izgleda kose, kože i noktiju.

Zašto da ne častite kosu nekim lux proizvodom? U hairlovers.rs online prodavnici možete pronaći svetske hair care brendove po povoljnim cenama. Mali hint: Olaplex Bond Smoother no. 6 je čudo u bočici koje će preporoditi kosu u sekundi!

#4 Humanitarno angažovanje

Pomozite kome možete i kad možete – slanjem sms poruke na 3030, volontiranjem, donacijom hrane socijalno ugroženim porodicama, kupovinom igračaka i školskog pribora deci bez roditeljskog staranja, poklanjanjem garderobe, sredstava za higijenu, darivanjem svog vremena, znanja i talenta humanitarnom cilju, čišćenjem lokalnog parka… Dugujemo jedni drugima empatiju, pomoć u neprilici i ruku prijateljstva u ovom ludom vremenu koje otuđuje ljudskost.

#5 Živite po pravilu 18/40/60

Kako da živite bez stresa? Ne možete dok ne pročitate više o OVOM PRAVILU doktora Danijela Amena. Nema na čemu!