Najnoviji tinejdž roman Svetlane Živanović MAR I HUANA objavljen krajem 2020. u IK Pčelica, laganim, prazničnim tempom stiže do čitaoca, a mi vam prenosimo utiske o knjizi.

Pored toga što knjiga govori o problemima zavisnosti mladih od narkotika, čime ih upozorava i opominje, u pozadini priče ona traga za uzrocima upuštanja u ponore moćnog neprijatelja. Naime, posle necivilizovanog razvoda roditelja, jedan od glavnih likova dečak Mar, kreće stranputicom i isprva pronalazi utehu time što iznad svega mrzi i krivi očuha koji je doprineo razvodu, a onda, kad mu mržnja postane nedovoljna, on traži spas u narkoticima.

Zaljubljuje se u Huanu – marljivu i veselu devojčicu s kojom deli školsku klupu. Ona mu uzvraća ljubav ne sluteći da će ona i njena porodica biti uvučeni u velike probleme. Srećom, njena porodica je jaka i složna. A Mar, čak i pošto se njegovi roditelji i očuh pomire i dok pokušavaju da mu pomognu, ne prestaje da ih krivi za sve svoje neuspehe čime dovodi sebe u teške situacije povlačeći sa sobom i ljude koji ga vole.

Ova knjiga opominje mlade roditelje. Ako već mora da se rastanu, nek taj rastanak ne bude trauma za decu. Uvek postoji razumno objašnjenje. 

Roman MAR I HUANA odlikuje napetost trilera i emotivnost ljubavne priče što čitaoca izaziva da s posebnim interesovanjem prelazi na sledeću stranu.

Roman možete poručiti putem LINKA

.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.