Vođenje, odnosno pisanje dnevnika predstavlja odličan način kako da bolje upoznamo sebe, ali i bolje kontrolišemo stres i identifikujemo uzročnike stresa u životu. U ove svrhe najbolje je redovno voditi dnevnik, ali čak i sporadično pisanje pomaže u olakšavanju stresa i procesu samospoznaje.


Jedna od najboljih tehnika za kontrolu stresa i poboljšanje raspoloženja na duže staze jeste beleženje stvari u životu zbog kojih smo zahvalni.

Takođe je dobro da na papir “izbacimo” kako negativna, tako i pozitivna osećanja koja prate razne događaje budući da će nam ova tehnika pomoći da bolje obradimo emocije, kao i da stvari koje su nam se desile  i koje smo uradili sagledamo iz više uglova.

Vođenje dnevnika takođe smanjuje stres time što nam pomaže da se bolje organizujemo npr. ako zapisujemo obaveze vezane za posao i privatni život, različite rokove, šta treba uraditi po kući i van kuće, itd.

Na ovaj način smanjujemo i šanse da propustimo važne rokove ili da se u danima koji prethode tim rokovima nađemo u stanju intenzivnog stresa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.