Početak školske godine i kućni budžet: 5 načina da uštedite

Dve nedelje nisu dug period, a imajući u vidu da školska godina počinje za tako kratko vreme, korisno je da o potrebnoj kupovini razmišljate već sada. Kako bi roditelji veliki 1. septembar dočekali bez glavobolje, a mališani u potpunosti uživali u vraćanju u školske klupe, istražili smo koji su najefikasniji načini za uštedu, a da školarcu baš ništa ne zafali.

Sjajna vest je da je u BIG FASHION Kragujevac centru u toku Back to School kampanja što je odlična prilika da deci na jednom mestu kupite sve potrebno za predstojeće školske dane, ali ne samo to! BIG FASHION Kragujevac centar pruža i brojne mogućnosti za porodičnu zabavu, a sigurni smo da neće biti na odmet uživanje u preostalim danima raspusta.

Pratite akcijske ponude

Velika prednost života u 21. veku je dostupnost informacija na par klikova i to što više ne morate da uzimate i čuvate brojne kataloge sa izlistanim akcijama i specijalnim pogodnostima pri kupovni. Em je dobro za planetu, em će vam uštedeti vreme, a i novac. Pratite šta brendovi objavljuju na Instagramu i isplanirajte kupovinu za novu školsku godinu uz sve benefite koje “kupovina pre pika sezone” donosi – manje gužve, povoljnije cene i veći izbor školske opreme, garderobe i obuće za mališane.

Izbegnite najčešće zamke pri kupovini

U 5 do 12 svaki trošak je neizbežan, baš kao i kada u kupovinu namirnica idete gladni. Nije potrebno da čekate poslednji vikend pred 1. septembar da isplanirate veću kupovinu – sveske, olovke, bojice, pribor za likovno, ranac, jesenja jakna i adekvatna obuća… Sve je to “udar” na kućni budžet, ali ako date sebi vremena da razmislite šta je zaista potrebno školarcima i u kojoj količini, biće vam mnogo jednostavnije da upravljate kućnim budžetom.

Školska oprema nije stvar sezonalnosti

Pribor za tehničko obrazovanje od prošle godine je i dalje ispravan? Nema potrebe da kupujete drugi! Pernica, pribor za crtanje, šestar, lenjiri? Svaka od tih i sličnih stavki dodaje cifru na ukupan izdatak za početak školske godine, pa nije na odmet da ponovimo ono što sigurno već znate – sve što je i dalje ispravno i očuvano, ne mora da bude zamenjeno novim.

Umesto da 200, po 200 dinara trošite na takve stvari, radije uložite u nešto što će detetu trajati i zaista jeste neophodno. Topla obuća, garderoba, oprema za fizičko vaspitanje nam prve padaju na pamet. Posetite CCC Shoes & Bags, BEBAKIDS, Planeta Sport maloprodajne objekte u BIG FASHION Kragujevac centru, sigurni smo da će vam se dopasti izbor i povoljne cene.

Slušajte iskustva drugih roditelja

Družite se mamom đaka prvaka, koja ima i starijeg školarca? Saslušajte šta ima da kaže, sigurno će vam njeno iskustvo kada je o kupovini za novu školsku godinu reč biti dragoceno. Roditeljske Viber grupe mogu biti i vrlo koristan izvor informisanja, pa obavezno kliknite na unmute grupe ovih dana 🙂

Ne zaboravite da je i vama u ovom periodu potreban predah i da jedna od obaveznijih stavki na spisku budžeta treba da bude i izdatak za dobru kafu, na kakvu ćete uvek moći da računate u restoranu Picador u BIG FASHION Kragujevac centru.

Znajte u kojim objektima dobijate najviši kvalitet za pristojan novac

Više nema potrebe da lutate celim gradom u potrazi za najboljim mestom za kupovinom. Računica je jednostavna i glasi otprilike ovako: lokacija je BIG FASHION Kragujevac. Knjižara Vulkan je prva destinacija za povoljne, kvalitetne i jedinstvene sveske i notese sa motivima omiljenih TV junaka dece, Kengur je nezaobilazna stanica za sve kreativce i kupovinu školskih rančeva, Dexy Co je tu sa raznovrsnom ponudom knjiga i igara za kreativno učenje stranih jezika.

U susret novoj školskoj godini, sa vama sledeće nedelje delimo i 3 saveta koji će učiniti da ovaj period prođe bez stresa. #staytuned…