Počinje nova pozorišna sezona u Knjaževsko-srpskom teatru

Knjaževsko-srpski teatar u novoj sezoni otvoriće vrata kragujevačkoj publici 7. septembra izvođenjem predstave Uobraženi bolesnik, Ž. B. P. Molijera, u režiji Đorđa Nešovića.

Istog datuma održaće se konferencija za medije na kojoj će biti objavljena selekcija 18. Joakimfesta, međunarodnog pozorišnog festivala koji se tradicionalno organizuje u oktobru mesecu, a ove godine će trajati od 10. do 17. oktobra.

Teatar je i u 2023. godini deo manifestacije Dani Srpske u Srbiji, pa kragujevačka publika može da pogleda monodramu Jefimija, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Trebinja, 21. septembra.

Povodom jubileja – obeležavanja 200 godina od rođenja kneza Mihaila Obrenovića kao deo centralne svečanosti grada Kragujevca koja će se održati u Narodnom muzeju Šumadije 16. septembra, ansambl Teatra izvešće dramski prikaz Knežev zapis, V. Đorđevića, u režiji Mladena Kneževića.

Kragujevačko pozorište ovog meseca učestvuje i na festivalu „Bucini dani“ sa predstavom Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 20. veka, koja će se odigrati 27. septembra u Aleksandrovcu.

U novoj pozorišnoj sezoni Knjaževsko-srpski teatar nastavlja sa aktivnostima koje se tiču lokalne zajednice.

Devetog septembra publika može pogledati predstavu Briši od svoje žene koja će se izvesti humanitarno, a sav prihod od prodatih ulaznica biće usmeren na pomoć porodici Đoković koja je nedavno ostala bez svog doma. Saradnja sa Kancelarijom za mlade Kragujevac planirana je i ove sezone tako da mladi Kragujevčani mogu gledati matine – predstave u dnevnom terminu.

Lepa vest za ljubitelje pozorišta i najredovnije posetioce je da su i ove godine sezonske karte u prodaji.

Godišnja karta za predstojeću 2023/24 sezonu važi za sve premijerne i reprizne predstave Knjaževsko-srpskog teatra, festival JOAKIMFEST i određene gostujuće predstave. Cena za jednu osobu je 6 hiljada dinara, dok je cena karte za dve osobe 10 hiljada. Na ovaj način uprava pozorišta želi da omogući ljubiteljima i najvernijim posetiocima pozorišta da po pristupačnoj ceni gledaju sve predstave kragujevačkog teatra i postanu deo pozorišne umetnosti i srpske kulturne scene.

Biletarnica teatra počinje sa radom 1. septembra i radiće po NOVOM RADNOM VREMENU, radnim danima i subotom:

jednokratno 10-16 časova, kada nema predstava na repertoaru,
dvokratno 10-14 i 18 časova do početka predstave, u danima kada se igraju predstave. Kontakt biletarnice: 034 322 063 i 061 16 43 791.

Foto: Nenad Borisavljević