Pomozimo Dušanu Ostojiću!

Dvadesetjednogodišnjem Dušanu Ostojiću iz Kragujevca, kome je dijagnostikovano nasledno i idiopatsko oboljenje živaca, potreban je novac za lečenje i transplataciju matičnim ćelijama. Zainteresovani mogu pomoći slanjem SMS poruke sadržine 987 na broj 3030, ali i uplatom novca na dinarski ili devizni račun.

Dušan je rođen 16.05.1999. godine u Kragujevcu kao zdravo dete. Sa osam meseci starosti, doživeo je febrilne konvulzije ‘’dečji fras’’ (najčešći neurološki poremećaj u ranom detinjstvu uzrokovan visokom temperaturom) i od tada kreću njegovi zdravstveni problemi.

Kada je prohodao, hod mu je bio nestabilan i nepravilan a govor otežan. U toku odrastanja, roditelji su primetili zaostajanje u razvoju (lošu koordinacija pokreta za njegov uzrast). Tek sa napunjenih 9 godina, nakon detaljne dijagnostike, Dušanu su lekari uspostavili Dg. G608 Neuropathiae hereditariae et idiopathicae aliae (nasledno i idiopatsko oboljenje živaca).

Neurološki poremećaj koji Dušan ima, uzrok je nepravilnog razvoja mišića, spuštanje stopala, deformaciju kostiju, pojave nevoljnih pokreta, nestabilan hod, nepravilan rad srca, otežan govor, loši refleksi, izrazito slaba koncentracija i memorija.

Dušanovo lečenje svih ovih godina se svelo na fizikalne terapije i banjsko lečenje, što nije bilo dovoljno. Zadnja nada da bi se zaustavila progresija bolesti je transplatacija matičnim ćelijama koja se radi u inostranstvu.

Dušanu su sredstva potrebna za specijalističke preglede, transplataciju matičnim ćelijama, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Porodica nažalost nije u mogućnosti da finansira Dušanovo lečenje, stoga se obraća svim humanim ljudima da pomognu.

Za Dušanovo bolje sutra! Budimo humani!”, objavljeno je na sajtu Humanitarne fondacije Budi human.

Humani građani Dušanu Ostojiću mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 987 na broj 3030. Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal.

Dinarski račun: 160-6000000856442-59

Devizni račun: 160600000085704690

IBAN: RS35160600000085704690
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.