(Ponovo) u školskoj klupi – četiri ideje kako da obradujete školarce

Svaki početak je lep, a kada govorimo o početku nove školske godine postaje još i lepši. Iako se školarci raduju povratku ili prvom susretu sa školskim obavezama i društvom iz razreda, istovremeno mogu osećati veliku tremu. S druge strane, deca lako “upijaju” i deo stresa koji roditelji osećaju oko prvog septembra, što zbog finansija, što zbog drugih obaveza, ali to nikako ne bi trebalo da pokvari raspoloženje.

U susret novoj školskoj godini, u BIG FASHION Kragujevac centru aktuelna je Back to School kampanja koja donosi brojne pogodnosti i popuste pri kupovini, a mi vam danas dajemo četiri ideje kako da ulepšate ovaj period školarcima uz ohrabrenje, zabavu i aktivnosti koje će ih sigurno obradovati. 


Detaljnije informacije o popustima i ponudi u okviru Back to School kampanje pogledajte OVDE.

Predstavite im sve lepote kreativnog pristupa učenju

Iako neophodne, školske nastavne aktivnosti ne bi smele da izazivaju stres kod dece. Formiranje dobrih radnih navika i razvijanje odgovornosti – da, pritisak i nelagodu – ne!

U svim onim situacijama kada deca pružaju otpor učenju i usvajajnju znanja, korisno je podsetiti ih na kreativan pristup u ovim procesima. Kreativnost podrazumeva slobodu i kao takva, kreativnost se može naučiti. Koristan alat u ovom procesu mogu biti zanimljiva izdanja atlasa, udžbenika i didaktičkih setova koji podstiču maštovitost i bude znatiželju, a zahvaljujući pomoćnim sredstvima u vidu pitalica, upečatljivih ilustracija i zanimljivosti, deca ih doživljavaju kao interesantne, što im kasnije pomaže pri bržem učenju školskog gradiva. Jednom usvojen model ponašanja koji kaže – učenje nije strašno ni stresno, lako se “prenosi” i na formalno obrazovanje. 

U ponudi Dexy Co maloprodajnog objekta  u BIG FASHION Kragujevac centru posebno je interesantan Dečji atlas sveta Nacionalne geografije. Idealno štivo za upoznavanje i proširivanje znanja o geografski udaljenim krajevima, prirodnim lepotama i ljudima. Atlas je urađen u tvrdom povezu i sadrži živopisne fotografije, te je odličan izbor za poklon školarcu.

Avantura zvana odabir školskog ranca

Dajte deci slobodu da odaberu ranac u koji će pakovati knjige, sveske, pribor, najslađe tajne iz školske klupe, užinu ili opremu za trening. Male stvari pri sticanju samostalnosti se računaju. Naravno, pre toga im ukažite na nekoliko pravila, a prvenstveno mislimo na to da ranac treba da ima ojačane naramenice kako bi pritisak na leđa bio manji, a nošenje lakše.

Da li znate da u Sport Vision maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru možete pronaći idealan ranac za školu ili aktivnosti u kojima deca uživaju u slobodno vreme?

U ponudi su različiti modeli za decu mlađeg i starijeg školskog uzrasta, a uz pristupačne cene i zanimljiv dizajn, školarci će sigurno pronaći svoje favorite. Ono što je nas iznenadilo jesu cene, koje su za pojedine modele popularnih sportskih brendova, povoljnije od rančeva u knjižarama u gradu. 


Ovaj Champion model u kombinaciji roze i crne boje i sa interesantnim motivima i aplikacijama srca, biće sjajan izbor za devojčice. Nike jednobojan model sa praktičnim pregradama i torbicom za olovke svideće se i devojčicama i dečacima. To je samo kratak osvrt na Sport Vision ponudu, ostalo prepuštamo školarcima.

Podsetite ih da uvek ima vremena za zabavu 

U rasporedu dece školskog uzrasta, najveći deo radnih dana rezervisan je za obaveze oko časova i domaćih zadataka, a to ih ponekad može činiti nervoznim i neraspoloženim. Korisno je da ih podsetite, da to što je letnji raspust završen, a školske obaveze počele, ne znači da je kraj zabavnim aktivnostima. Jesenji dani koji slede sjajna su prilika za provođenje vremena u prijatnim šetnjama, igri u parku, odlascima u igraonice i na zabavne vannastavne aktivnosti. 

Za jesenje avanture školarcima će biti potrebna topla jakna i udobna obuća, a u potrazi za njima prošetajte do Benetton i Deichmann maloprodajnih objekata u BIG FASHION Kragujevac centru u kojima vas očekuju sjajni popusti i pogodnosti pri kupovini. 

Benetton jakne deca će moći da nose više sezona, udobne su i kvalitetne. Dopadljiva i praktična obuća iz Deichmann ponude osiguraće stabilan korak pri jesenjim šetnjama i aktivnostima, a u ponudi su modeli za svačiji ukus. 

Solidarnost za radost!

Početak nove školske godine je i dobra prilika da deci ukažete da važnost solidarnosti, ali i da se podsetite da ma koliko vam se činili malim, neki gestovi prave veliku razliku. Ne želimo posebnu pažnju da skrećemo na to da u našem gradu postoje deca koja nisu u situaciji da priušte školski pribor, ali ćemo vas pozvati da u BIG FASHION Kragujevac centru donirate sveske, pribor, knjige za školu, pernice, olovke i bojice.

U saradnji sa Kancelarijom za mlade, u periodu od 1. do 3. septembra od 11 do 16 sati na štandu kod Sizeer prodavnice, u prizemlju centra, biće organizovana akcija prikupljanja školskog pribora za osnovce i srednjoškolce koji nisu u mogućnosti da je priušte.

Kada kupujete svojoj deci, mislite i na onu koju ne poznajete, ali kojoj će malo vaše pažnje i donacija u školskim potrepštinama, ma kolika bila, mnogo značiti.