Predstava ,,Uspomene na Crvenu zastavu’’ Knjaževsko-srpskog teatra u Narodnom pozorištu

Predstava ,,Uspomene na Crvenu zastavu’’ biće izvedena u utorak 24. januara u Narodnom pozorištu, na sceni ,,Raša Plaović’’, s početkom od 20.30 sati.


Priča o nekadašnjoj kragujevačkoj fabrici automobila nastala je po tekstu Milovana Mračevića i u režiji Aleksandra Lukača.

Komad je postavio dvojac koji se pozorišnom umetnošću već decenijama uspešno bavi na dva kontinenta, u Srbiji i Kanadi. Autor teksta, Milovan Mračević rođen je u Vankuveru, gde je magistrirao istoriju, a dramsko pisanje je studirao na FDU u Beogradu, u klasi Filipa Davida i Biljane Srbljanović. Režiju potpisuje Aleksandar Lukač, koji od 1992. godine na Univerzitetu Jork u Torontu, predaje pozorišne nauke.

U predstavi igraju glumci kragujevačkog ansambla Čedomir Štajn, Isidora Rajković, Miodrag Pejković, Marina Perić Stojanović, Nikola Milojević, Milica Majstorović, Nadežda Jakovljević, Dragan Stokić, Bogdan Milojević i Avram Cvetković. Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostime je uradila Jelena Janjatović, a muziku Dragoslav Tanasković Trnda.

nova.rs