Predstavljamo: La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallergo serum za osetljivu i alergijama sklonu kožu

Osećaj se dobro u osetljivoj i alergijama sklonoj koži uz pomoć moćnih kapi koje joj daju snagu i pomažu u održavanju dobre barijerne funkcije 

Proleće je period u kojem dolazi do najvećeg broja sezonskih alergija, koje su direktno povezane sa kožnim reakcijama. Posvećenost osetljivoj koži, koja je u ovom periodu često na udaru alergija, brend La Roche-Posay dokazao je i ovaj put, kreiranjem jedinstvene inovativne formule i lansiranjem Toleriane Ultra Dermallergo seruma.  

Da li ste znali da je danas svaka treća osoba pogođena alergijom, a da su prognoze Svetske zdravstvene organizacije da će do 2050. godine svaka druga osoba imati neki vid alergije?

Postoji pet tipova alergija i to su: kožne alergije, respiratorne, alergije na hranu, lekove i ubod insekta. Najčešći uzročnik alergija je hrana (39 odsto), dok okolina izaziva alergiju u 17 odsto slučajeva. 

Na online diskusiji koju je brend La Roche-Posay organizovao na svojoj Facebook stranici, stručnjaci su razgovarali o zdravlju osetljive kože sklone alergijama. Tim povodm je dr sci. med. spec dermatovenerologije Danica Milobratović navela da kada se govori o alergijama koje se odnose na kožu, najčešće se misli na kontaktni alergijski dermatitis. „Ove promene na koži nastaju kao posledica kontakta kože sa različitim alergenima. Najčešće se manifestuju u vidu crvenila, javlja se osećaj peckanja ili svraba, i nakon toga se često pojave sitni mehurići ili bubuljice. U kasnijoj fazi dolazi do vlaženja kože i mogu se pojaviti kraste. Takve reakcije se pojavljuju u akutnoj fazi alergijske reakcije, međutim ukoliko je osoba duže u kontaktu sa alergenom onda koža postaje zadebljana, svrbi, a ponekad i puca“, objasnila je dr Milobratović.

Podatak da će za samo tri decenije polovina populacije na planeti imati neki vid alergije i činjenica da posledice mogu biti veoma ozbiljne po celokupno zdravlje, razlozi su da se ovom problemu posveti mnogo više pažnje i da se upornije radi na otkrivanju formula koje će olakšati život sa alergijom.

Toleriane Ultra Dermallergo serum: Dnevna doza snage za osetljivu i kožu sklonu alergijama

Kožna barijera ima ključnu ulogu u razvoju alergijskih reakcija organizma, kao i u prevenciji i razvoju budućih alergijskih reakcija. Ona je mesto susreta našeg imunog sistema sa okolinom i ako je njena funkcija oslabljena, alergeni lako mogu da prodru u telo i prouzrokuju reakciju na koži. Zato je važno redovno je jačati, štiti i negovati. 

Dr sci. med. spec dermatovenerologije Danica Milobratović istakla je da kada je reč o sistemskoj preventivi,  treba da jačamo svoj imunološki sistem kože uzimanjem cinka, kao i probiotika, i koliko je god moguće imati zdrav način života. Ona je upozorila da ne smemo koristiti suviše agresivne sapune i deterdžente, već umesto njih uljane kupke ili sindete koji imaju takvu strukturu da obnavljaju zaštitni hidrolipidni sloj na koži, koji upravo i sprečava kontakt kože sa alergenima. Kao i da nakon kupanja kožu treba zamastiti, ali i  više puta tokom dana. Tokom letnjih meseci kada je koža isušenija, preporuka je da se koriste serumi.

Kako iz La Roche-Posay žele da se ljudi osećaju dobro u osetljivoj koži, linija Toleriane Ultra obogaćena je proizvodom Dermallergo, umirujućim dnevnim hidratantnim serumom namenjenim onima sa veoma osetljivom i kožom sklonoj alergijama. 

Pored toga što umiruje iziritiranu kožu, ovaj jedinstveni serum pomaže kod obnove kožne barijere i time deluje preventivno – smanjuje rizik da dođe do oštećenja prouzrokovanih alergenima i iritansima. Za to je zaslužna inovativna kombinacija tri aktivna sastojka – neurosensina, osmolita i La Roche-Posay termalne vode. Njihovo dejstvo je višestruko. Neurosensin umiruje kožu, dok je osmolit, aminokiselina dobijena ekstrakcijom iz cvekle, zadužen za njenu zaštitu od spoljašnjih uticaja (kao što su dehidracija i oksidacija). Istovremeno jača kožnu barijeru kako ne bi došlo do gubitka vode iz kože. Zahvaljujući jedinstvenim mineralima, La Roche-Posay termalna voda pruža umirujući efekat i smanjuje iritaciju kože

Redovnim korišćenjem Toleriane Ultra Dermallergo seruma, osetljivoj koži dajete dnevnu dozu snage u borbi protiv alergijskih reakcija i ona ostaje hidrirana narednih 48 sati. Osvežavajuća tekstura ovog preparata laka je za nanošenje i deluje umirujuće na kožu.  

Svi proizvodi iz La Roche-Posay Toleriane linije formulisani sa minimalnim brojem sastojaka kako bi se smanjio rizik od alergija, a koži pružio dugotrajan osećaj prijatnosti. Dodatne informacije o njima možete pronaći na La Roche-Posay sajtu.
Dakle, izbegavanjem kontakta sa alergenima, konsultovanjem sa stručnjacima, preporučenim tretmanima, kao i redovnom negom kože odgovarajućim proizvodima, alergija može proći neprimećeno, život sa njom će biti lakši i lepši nego ranije a vi ćete se osećati dobro čak i u osetljivoj koži.