Press PLAY: 10 omiljenih melodija u novembru

Novembar. Kalendarski jesenji mesec, a u narodu zimski mesec. Prvi sneg, prvi mrazevi i stavljanje zimskih guma na automobile… 🙂 To je mesec koji nas polako priprema za opraštanje sa još jednom godinom. Mesec u kojem se čuju prvi zvuci prazničnih pesama, kada počinje rekapitulacija svih događaja u godini koja je na izmaku i kada se planira proslava Nove godine.

Čudno, ove godine imamo jedno pravo miholjsko leto u novembru, sa iznenađujućim temperaturama i malo drugačijim mirisom u vazduhu. Ali, to nas ne može sprečiti da sa omiljenim napitkom u rukama uživamo u numerama koje volimo. 🙂


Lista pesama koja sledi sadrži pesme sa zadatkom da, svaka na svoj nacin, opušta, podseća, podstiče romantiku, povećava adrenalin, stvara melanholiju, najavljuje prazničnu atmosferu, podržava osećanja. Volume Up i uživajte! 

Imany – Seat with me
Šolja čaja, upaljena mirišljava sveća i tihi zvuci ove mile melodije.

Noora Noor – Forget what I said
Prisećanje, analiziranje, idealno za veče jednog radnog dana i za one koji misle da treba nešto ispraviti i obojiti novim bojama staru ljubavnu priču.

Bebe – Siempre me quedera
Ovo je jedna od onih pesama koja govori ljubavnoj promeni, životu kao takvom i njegovim vrlinama, kako priroda utiče na to da se obnovimo emocionalno… Ah, obožavam taj refren kada zamišljam sebe na kiši sa ogromnim osmehom i osećajem blagostanja.

J. Balvin, Willy William – Mi gente
Ovaj ritam prosto tera da se njišeš dok se pripremaš za vikend izlazak u omiljeni klub.

Justin Timberlake ft Chris Stapleton – Say something
Totalno opuštajuća pesma, pop 21. veka. Volimo Džastina T! 🙂

Michael Buble – Home
Za one koje su daleko od svojih voljenih i koji dopuštaju da ih tekst i tonovi ove pesme totalno dotaknu i izazovu nalet emocija.

Antonio Vivaldi/Astor Piazzolla – Autumn
Čak i oni koji nisu muzički obrazovani i ne slušaju klasičnu muziku, znaju da prepoznaju Vivaldijevu „Jesen“, iz ciklusa „Četiri godišnja doba“. Ali, malo manje je poznato delo „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ koje je komponovao Astor Pjacola. Njegova „Jesen“, kao i celo delo, sadrži elemente džeza i klasične muzike i dajući zvuke novog pravca – tango nuevo (novi tango).

https://www.youtube.com/watch?v=pQWX8T1U3Uw

Buika – No habra nadie en el mundo
Taj glas se prosto voli, a emocija se razume. Uz ovo ide jedna tekila, pojačati zvuk na max, zaigrati sam sa sobom i odtugovati.

MARUV & BOOSIN – Drunk Groove
Ova ukrajinska numera je hit svih radio stanica! Svaka vožnja kolima bude obeležena ovim hitom. A može i kao zagrevanje za noćni izlazak. 🙂 Živeli!

Bossa N’ Roses – November rain
Ne ona najpoznatija od Gansa, ne original “Novembarska kiša”. Pravac Bossa nova, nastao ’50-tih godina u Brazilu, kroz svoj lagani ritam donosi sofisticiranu jednostavnost koja unosi mir. Zato uživamo u rokerskom hitu na novi način.

https://www.youtube.com/watch?v=5zqRfMiQekY

Koji god muzički pravac da je vama omiljen, opustite se. Muzika služi da nam miluje dušu, da nam osveži misli, uzburka emocije i razigra telo. Vaše je samo da primljene vibracije na pravi nacin obradite i obogatite svoj duh.

I uživajte u novembru!

Milica Janković

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.