Instant ulepšavanje: 3 proizvoda za besprekoran izgled ponedeljkom ujutru!

Beauty sleep nije mit, ali često “varamo” preporučeni standard od osam sati sna. Izlasci, previše posla, porodične obaveze…  a pored toga i nezdrava i nepravilna ishrana, boravak u zagušljivim prostorijama i nedostatak fizičke aktivnosti čine da vaš ten deluje umorno, a koža i do10 godina starije!

Guess what? Ponedeljkom ujutru te promene najvidljivije su na koži! Zašto? Prvog radnog dana u nedelji često ostanemo “pet minuta duže” u krevetu (a tih pet minuta se lako pretvori i u 30) i u nedostatku vremena za sređivanje, otečenost lica i svikast ten dolaze do izražaja. Srećom, postoje brza rešenja za instant osveženje izgleda i buđenje kože! Samo promenite par uobičajenih koraka u nezi. 🙂

#1 Dnevnu kremu zamenite termalnom vodom

Kada ponedeljkom ujutru žurite da izađete iz kuće, svaka sekunda se računa (pa tako i onih desetak koje “utrošite” na nanošenje dnevne kreme). Šalu na stranu – pronašli smo bolje rešenje koje će kožu probuditi odmah! Ovog ponedeljka umijte se hladnom vodom, a zatim lice isprskajte termalnom vodom. Termalna voda bogata je mineralima i vitaminima koji hrane, obnavljaju i štite kožu, a sam proces nanošenja pruža instant osveženje i buđenje iz nedeljnog sna. Termanu vodu lagano utapkajte u kožu za dodatno stimulisanje cirkulacije i efekat blistavosti tena.

#2 Korektor je sve što vam treba za savršen ten

Odaberite korektor sa hidratantnom formulom za prekrivanje podočnjaka i hiperpigmentacija. Guste formule korektora sa kamuflažnim efektom pogodnije su za večernju šminku. Korektor treba da bude do dve nijanse svetliji nego vaš ten. Nanosite ga na zone na licu koje želite da posvetlite i korigujete – fleke, ožiljke od akni, crvenilo, podočnjake. Korektor utapkavajte laganim pritiskom prsta – do potpunog sjedinjavanja sa tenom i izbegavajte “razmazivanje” levo-desno.

#3 Bela ili bež olovka za oči

Ništa neće tako dobro “otvoriti” pogled kao bela ili bež olovka na oči naneta na vodenu liniju (donji kapak). Čak ni maskara! Svetle boje kakve su bela i bež vizuelno šire oko, pa celokupno lice deluje svežije i odmorno.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.