Reč godine: OSMEH! Ulepšajte ga uz ove praktične savete

Osmeh je univerzalni jezik ljubaznosti, prečica za bolje raspoloženje i veće samopouzdanje i najlepši ukras na licu.

U susret ovogodišnjim izazovima, donosimo savete kako da ulepšate osmeh, a vas pozivamo da prosledite ovaj tekst na online adrese prijatelja i da zajedno Kragujevac učinimo gradom sa najlepšim osmesima!

I da – konsultujte stomatologa, prijatelje za ruku i pravac u BIG FASHION Kragujevac u kupovinu proizvoda sa spiska. 🙂

O pravilnom pranju zuba i značaju stomatoloških kontrola

Da li smatrate da pravilno perete zube?

Ukoliko za tu aktivnost odvajate dva puta dnevno po dva minuta, držite četkicu sa mekim vlaknima pod uglom od 45 stepeni (i tako da dodiruje i liniju desni prilikom pranja), pravite kružne pokrete, jači pritisak na grizne površine zuba i ne izostavljate premolare i molare (šestice i sedmice) – vi pravilno perete zube.

Osim tehnike pravilnog pranja zuba, preporuka je da koristite i paste za zube sa fluorom koji će doprineti remineralizaciji gleđi u početnim fazama nastanka kaviteta kada on još uvek nije zahvatio dentin (srednji sloj zuba).

Ukoliko primećujete da nešto od navedenog ne radite ili niste šest meseci bili kod stomatologa, vreme je da zakažete kontrolni pregled i konsultacije. Prilikom pregleda stomatolog će u dogovoru sa vama napraviti plan terapije i preporučiti intervencije koje će rešiti eventualne probleme sa zubima i desnima. 

Kada je sa aspekta zdravlja sa vašim oralnim zdravljem sve pod kontrolom, vreme je za male promene koje će ulepšati osmeh!

Počnite da koristite interdentalne četkice

Zub nema tri, već pet strana. Da li podjednaku pažnju posvećujete svakoj od njih prilikom čišćenja? Obična četkica za zube nije pogodna za čišćenje između zuba gde se ostaci hrane i plak najčešće talože.

Za efikasno čišćenje između zuba odaberite TePe interdentalne četkice. Ukoliko su vaše desni osetljive dobar izbor su TePe Extra Soft interdentalne četkice različitih veličina. Potražite u dm drogeriji u BIG FASHION Kragujevac centru.

Zaštitite zube od stvaranja plaka pravilnim odabirom tečnosti za ispiranje usta

Da li znate da možete da usporite proces stvaranja plaka, glavnog uzročnika oboljenja zuba i desni?

Lacalut aktiv tečnost za ispiranje usta sprečava stvaranje bakterija koje uzrokuju nastajanje plaka i zubnog kamenca. Utiče na “otapanje” bakterija na zubima koje dovode do nastanka karijesa i parodontoze. Koristite ga uveče nakon pranja zuba.

Lacalut aktiv tečnost za ispiranje usta potražite u Lilly drogeriji u BIG FASHION Kragujevac centru.

Brinite o zdravlju desni

Znamo da bi vam sada prijala masaža, a šta mislite – da li bi prijala i vašim desnima?

Masaža desni blagim kružnim pokretima ima blagotvorno dejstvo na održavanje zdravlja sluzokože usta, a preporučuje se i nakon stomatoloških intervencija i u terapiji upale desni.

Gingival gel sadrži ekstrakte kamilice, srečnjaka i pitome nane koji imaju antiupalno dejstvo i pružaju trenutno olakšanje tegoba koje nastaju kao posledica upale ili iritacije tkiva.

Kupite u BENU apoteci u BIG FASHION Kragujevac centru.

Naglasite lepotu zuba uz odgovarajuću nijansu karmina

Kada su zubi čisti, a desni zdrave, ostaje vam još samo final touch – odabir nijanse karmina za naglašenu lepotu osmeha.

NAJ OLEARI True Icon Lipstick sa mekom i laganom teksturom, intenzivnim pigmentom i ekstraktom marakuje za dodatnu negu usana, pretvara nanošenje ruža za usne u potpuno nov doživljaj. Paleta dostupnih nijansi je bogata, a sigurni smo da ćete u konsultaciji sa prodajnim timom Jasmin parfimerije u BIG FASHION Kragujevac centru odabrati idealnu za sebe.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.