Sama na kafi: mentalno jake žene nikada ne rade ovih 5 stvari

Da li ste primetile da tokom perioda vanrednog stanja upoznajete sebe na nove načine? Možda vas je iznenadila lična reakcija na pandemiju i mere zabrane kretanja – ali svakako je prilika da proverite svoju mentalnu snagu.

#1 Trčanje za srećom

Mentalno jaka žena zna da sreća, uspeh i ljubav ne padaju sa neba, ali isto tako zna da trčanjem za srećom ne postiže ništa osim oguljenih cipela i gubitka daha. Mentalno snažna žena sreću stvara postupnim, malim i svakodnevnim aktivnostima sa kojima radije pleše, a ne trči. Sreća je uostalom kumulacija sitnica!

#2 Energetski vampiri u okruženju

Kratko i jednostavno: mentalno jaka žena ne toleriše prisustvo energetskih vampira u bližem okruženju. Svaka ona komšinica kojoj sve smeta, rođaka koja nikada nema (dovoljno) novca, poznanik koji je nezadovoljan političkim sistemom u zemlji – au revoir!

#3 Sve brige sveta na tvojim leđima

Oko mentalno jake žene zasuzi na vest o gladnoj deci u svetu… ali ona zna da to nije njena briga. Radi ono što može da olakša i ulepša život sebi i dragim ljudima, ali ne tovari prtljag na svoja leđa. Glavu gore!

#4 Doživljavanje samoće kao kazne

Samoća je sloboda! Usamljenost je nešto drugo – pokazatelj da ima još puno prostora za lični razvoj i unapređivanje komunikacije sa unutrašnjim JA.

#5 Prihvatanje krivice uvek i za sve

Mentalno jaka žena nije kriva onom nervoznom vozaču, ni dečku koji je jutros ustao na levu nogu, ni razmaženom detetu… Kada osvesti svoju krivicu za nešto, prihvata je bespogovorno i čini sve da ispravi učinjen propust i štetu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.