Savet lekara: Nega kože tokom zime

Pravilna nega kože može biti izazov i u najboljim okolnostima. Ali, u zimskim mesecima kada je vreme hladno i nivo vlažnosti opada, zadržavanje vlažnosti vaše kože može postati još teže.

Jedna od osnovnih uloga kože jeste njena barijerna uloga. Tu barijeru čine masnoće koje formiraju zaštitni lipidni film na površini kože. Zimski vetrovi isušuju i oštećuju kožu, oštećenju kože tokom zime doprinosi i grejanje u prostorijama sa suvim i toplim vazduhom. Rezultat svega je suva, gruba koža podložna svrabu, iritaciji, nastanku ekcema. Suva koža takođe može biti glavni razlog za formiranje kožnih bora i stoga je zaštita kože tokom zime veoma važna. Ako je vašoj koži dosta zime i želite na vreme da je revitalizujete za proleće naša preporuka je Nutritivni tretman u Cacao Epil centrima u Kragujevcu i Beogradu.

Dr Đurđa Radosavljević iz Cacao Epil Center-a za naš portal objašnjava postupak tretmana, kao i ključne prednosti i očekivane rezultate tretmana.

Nutritivni tretman je sinonim za neinvazivnu mezoterapiju, poznatu kao i mezoterapija bez igle. Zapravo se radi o metodi koja ima za cilj ubacivanje u kožu velikih molekula uz pomoć ultrazvučnih talasa. To je odlična alternativa bolnim injekcijama i uspešno se koristi za podmlađivanje kože i smanjenje bora.

Nutritivni tretman obezbeđuje neinvazivnu transdermalnu isporuku nutritivnih formula i aktivnih supstanci. Njegova fantastična prednost je u tome što je apsolutno bezbolan i ne ostavlja na koži, nakon tretmana nikakve nepoželjne tragove. Tretmanom se ubrzava i poboljšava metabolizam i prokrvljenost kože, popravlja limfna drenaža, podstiče regeneracija i jačaju odrambene funkcije kože. Nutritivni tretman se preporučuje za eliminisanje posledica nepravovremene i neadekvatne nege kože, ublažavanje bora, popravljanje tonusa, eliminisanje preteranog izlaganja UV zracima, rehidrataciju i postizanje svežeg izgleda. Takođe se ubraja u tretmane koje je poželjno uraditi pred neki važan događaj, jer lice nakon tretmana jednostavno zablista. Nutritivni tretman preporučuje se svima, bez obzira na godine i fizičko stanje.

Trostruka hijaluronska kiselina koja se nalazi u našim preparatima prodire duboko u kožu i regeneriše je iznutra, dok četvorostruka u kombinaciji sa ukrštenim polimerima učvršćuje kolagenu matricu. Ovim dvostrukim dejstvom se postiže ne samo blistav, nežan i prozračan izgled kože, već i kontinuirana vlažnost i čvrstoća unutrašnjih slojeva dermisa.

Najbolji rezultati se dobijaju kada se tretmani izvode u seriji od 6 tretmana u razmaku od 7-10 dana. Tretman se može uraditi i jednokratno pre nekog važnog događaja ili tokom kontinuirane nege jednom mesečno.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.