Šest svakodnevnih aktivnosti koje možete raditi drugačije i biti srećnije… i lepše!

Sreću zaista čine male stvari. Na ovu tako jednostavnu i emotivno okrepljujuću činjenicu često zaboravljamo, naročito kada rutina, kratki rokovi, previše (neproduktivnog) rada, računa i zakasnele uplate spuste nivo energije ispod „srećna sam!“ podeoka.  Hroničan umor i nezadovoljstvo kvare raspoloženje i ljudima u okruženju, ali negativno utiču i na vaš izgled – kožu, kosu, nokte, pa i samopouzdanje. Kada sledeći put osetite da loše raspoloženje čini da se osećate još više mrzovoljno promenite par stvari u svakodnevnoj rutini – čak i put do sreće čine sitni koraci.

#1 Umesto običnom umijte se – kiselom vodom

Uzburkajte rutinu! Jutarnje umivanje ne mora da bude samo deo osnovne higijene i metode razbuđivanja – učinite ga zanimljivim ritualom ulepšavanja. Umijte se kiselom vodom! Kisele vode (odlučite se za onu koju trenutno imate u kući J) sadrže komplekse minerala i vitamina u optimalnoj količini, koji poboljšavaju zdravlje čitavog organizma, pa tako i kože. U plastičnu posudu sipajte kiselu vodu, a ukoliko imate osetljivu kožu dodajte i običnu vodu. Spojenim dlanovima zahvatajte vodu i nanesite direktno na kožu. Instant osveženje, dubinsko čišćenje pora, prijatan osećaj na koži i doza vitamina i minerala za lepšu kožu – obožavaćete ovaj ritual.

#2 Kremu i negujuće serume nanesite i na vrat i dekolte

Jedan od osnovnih preduslova za sprečavanje prevremenog starenja kože i održavanje blistavog tena je nega prilagođena tipu i potrebama kože. Kada sledeći put budete nanosile serum i kremu na kožu lica, ne zaboravite i na kožu vrata i dekoltea. Ove dve nežne regije zahtevaju kvalitetnu negu kako bi koža izgledala lepo i negovano (a vi bez problema mogle da nosite savršene V krojeve).

#3 Osam čaša vode dnevno? Nije problem uz ukusnu vodu sa limunom!

Osam čaša vode dnevno pomažu organizmu da održi optimalan nivo hidratacije i pravilne funkcije svih sistema organa. Ukoliko do sada niste razvile ovu naviku, u početku vam može biti monotono da ispijate običnu vodu. Isprobajte sledeći trik: operite jedan limun, isecite ga na kolutove i dva do tri koluta ubacite u čašu sa vodom. Limun će postepeno oslobađati vitamin C, poboljšati ukus vode, a ovakav napitak će vam dati instant energiju.

#4 Zaspite i probudite se uz miris omiljenog parfema

Ništa tako efikasno ne popravi raspoloženje u trenutku kao miris omiljenog parfema koji evocira uspomene na najlepše trenutke kada ste ga nosile. Bilo bi sjajno probuditi se i zaspati uz taj miris, zar ne? J Nanesite par kapi parfema na pamučnu vatu ili tupfer i stavite je u jastučnicu – lepše ćete sanjati i sigurno ćete se probuditi dobro raspoložene.

#5 Šetajte uz muziku umesto da stalno negde žurite

Čak i šetnja od 10 minuta ima brojne pozitivne efekte na zdravlje, lepotu i raspoloženje, ali hajde da je unapredimo još malo – muzikom! Stavite slušalice na uši i slušajte ritmove koji će doprineti dobrom raspoloženju. Šetnja do prodavnice po tu jednu namirnicu koja fali za ručak za porodicu više ne mora da bude „jurnjava“, kao uostalom ni šetnja do posla, banke ili frizerskog salona.

#6 Ispunite rokovnik i dnevni planer porukama koje će vas motivisati

Kupite pakovanje šarenih post it papirića i na njih zapišite misli koje vas inspirišu i motivišu. Papirić zalepite u rokovnik, odmah pored spiska obaveza, planiharnih sastanaka, kalkulacija o troškovima, plana ishrane… Koristite zelene papiriće kada želite da smanjite osećaj nervoze, plave kada vam je potreban podstrek da održite dijetu, roze kada želite da razveselite sebe tokom monotonog dana na poslu.

K.Ž. za lepotaizdravlje.rs