Šesti Salon vina u Kragujevcu

Šesti Salon vina Kragujevac, u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije i „Wine Expert“ Asocijacije, biće održan  u petak, 18. juna, 2021. godine, od 12 do 20 sati, u Kongresnom centru hotela „Kragujevac“.

Izvor fotografije: https://www.vinskivitezovisumadije.org/

Organizatori su obezbedili i alternativni otvoren prostor atrijuma i letnje bašte hotela kako bi, u zavisnosti od mera za javno okupljanje u vezi sa pandemijom Covid-19, Salon ove godine bio održan.

Pored redovnog pratećeg programa Salona  biće organizovana  izložba muzejske postavke „Vinska kraljevska Srbija“ u galeriji kuće Đure Jakšića u Kragujevcu, kao i promocija programa Centra za vinski turizam Srbije.

Prema dosadašnjim prijavama interesovanje za učešće na salonu je veliko, preko 90 vinarija i oko 15  proizvođača hrane.

Detaljan program možete pogledati na sajtu Salona.

Salon vina u Kragujevcu u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije, je jedna od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji koja okuplja kako već afirmisane tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupce, kolekcionare, ljubitelje vina kao i sve predstavnike medija. Na salonu su prisutni i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.