#SummerDiy: losion za rashlađivanje i hidrataciju kože

Svakodnevno izlaganje UV zračenju, pesku, morskoj vodi, hloru i vetru dovode do pojačane potrebe za hidratacijom kože tokom leta. Kreme i losioni iz drogerija nekada jednostavno nisu dovoljni s obzirom da sadrže preko 40% hemijskih sastojaka koji ne prijaju osetljivoj koži.

Za negu kože tela tokom leta važe posebna beauty pravila. Nakon dana provedenog na suncu, treba je temeljno očistiti (blagim sapunom i mlakom vodom), a zatim i bogato hidrirati. Ne zaboravite i na hidrataciju putem konzumiranja tečnosti – vode, biljnih čajeva i sveže ceđenih sokova od voća i povrća.

Napravite same losion za kožu koji će je u trenutku osvežiti, dubinski hidrirati i nahraniti.

POTREBNO JE: 

70 ml bademovog ulja (po želji možete umesto bademovog koristiti kokosovo ulje, ali imajte na umu da njega koža sporije upija)

30 ml hidrolata nane ili lavande (ukoliko nemate hidrolat, možete koristiti i destilovanu vodu)

15 kapi eteričnog ulja mente

PRIPREMA:

Sve sastojke sipajte u bočicu od 100 ml sa rasprčivačem i promućkajte. Koristite po potrebi: odmah nakon tuširanja ili bilo kada tokom dana kada želite da osvežite kožu.

Bademovo ulje će dubinski nahraniti kožu i vratiti joj elastičnost, a i sjajan je antioksidans. Hidrolat i etarsko ulje mente osvežavaju kožu i uništavaju bakterije, a ukoliko odlučite da koristite hidrolat lavande budite sigurni da ćete delovati preventivno na pojavu akni na telu!

Da li ćete isprobati ovaj losion? 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.