Kako provesti kišni letnji dan

Kiša nas ovog leta gotovo svakodnevno sprečava da uživamo van kuće u toplom vremenu i svim čarima leta. Da li i vama kiša može da pokvari raspoloženje? Ne dozvolite joj – iskoristite ovo vreme da konačno uradite nešto za sebe što već dugo planirate ili za odmor (koji vam je svakako potreban)!

Ako imate previše obaveza i ne stižete da sredite stvari po kući, kišni dan je idelalno vreme za to. Pustite muziku koju volite i počnite sa sređivanjem. Prepakujte garderobu u ormaru, promenite posteljinu, zasadite neko novo cveće za terasu, hodnik ili dnevni boravak ili se pozabavite onim koje već imate. Rešite se starih i nepotrebnih stvari, prašine, paučine i slično. Kuća će blistati, a dan će proći, a da niste ni primetili. Pored toga, kućni poslovi su i prilično dobar trening za sve grupe mišića!

Ipak vam nije do usisivača, krpa i sredstava za dezinfekciju? Razumemo vas! 🙂 Predloga za opuštanje ima puno. 🙂 Odlično rešenje za relax kišni dan je knjiga u jednoj, a omiljeni napitak (čaj, kafa, čaša vina) u drugoj ruci. Dobro štivo uz pucketanje kiše na prozoru, super zvuči, zar ne? Ne znate šta da čitate? Pronađite inspiraciju klikom na LINK:

Prepustite se mašti i kreativnosti. Prelistajte do it yourself portale ili časopise i napravite neki novi ukras za kuću ili poklon za voljenu osobu. Prepravite stari komad odeće, ukrasite dotrajale predmete dekupaž tehnikom, isprobajte neku od pregršt ideja za upotrebu starih paleta (ako ih imate), napravite zidne dekoracije od papira ili kartona u boji i slično.

Posvetite se kulinarstvu. Iskoristite vreme da napravite omiljeno jelo ili poslasticu ili da naučite neki nov recept iz starih bakinih i maminih svezaka ili sa interneta. Ako ipak volite da eksperimentišite onda napravite neko svoje jelo, igrajte se začinima i ukusima. Ovo je odlična prilika da sebe i svoje ukućane obradujete lepim ručkom.

Pogledajte neki dobar film ili seriju. Napravite mali kućni bioskop sa društvom ili voljenom osobom. Ako niste raspoloženi za gledanje, možete organizovati takmičenje u nekom kvizu, kartama ili šahu. Zaigrajte neku od društvenih igara kao što je monopol, zanimljiva geografija ili potapanje brodova. Uz dobru zabavu i pozitivnu atmosferu zaboravićete na kišu.

Iskoristite vreme za negu i vežbanje. Odradite seriju trbušnjaka ili čučnjeva, zumba fitness ili jednostavno igrajte uz omiljenu pesmu. Posle vežbanja napunite kadu i opustite se u mirisnim kupkama. Napravite masku za lice ili uradite piling tela za šta možete iskoristiti prirodne recepte i sastojke koje imate u kuhinji. Izgledaćete lepo i sveže, osećaćete se opuštenije a i raspoloženje će vam se sigurno popraviti.

Kako vi planirate da provedete predstojeće kišne dane?

J.S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.