Workout Beauty bonton: 8 trikova koje ćete obožavati

Nemate vremena da se istuširate nakon treninga u teretani? Niste stigle da uklonite šminku sa lica pre dolaska na zakazan trening? No worries – uz praktične savete i malo “magije” izgledaćete odlično tokom i odmah nakon završenog treninga. Let’s get this party started!

#1 Šta ću sa kosom?

Zaboravite na konjski rep i razne varijante messy punđa tokom treninga. Ove frizure su nepraktične jer će se usled prekomernog znojenja kosa isprelamati, a celokupna frizura delovaće neuredno i neatraktivno. Rešenje: kika! Visoko podignuta kika izgledaće lepo tokom celog treninga i učiniće da se regija oko vrata i ramena manje znoji.

#2 Obaveze nakon treninga (a šta ću tada sa kosom?)

Ukoliko nakon treninga imate planirane sastanke, okupljanja sa prijateljima (nešto formalnija) ili bilo koju obavezu koja ne podrazumeva opušteno sedenje u trenerci – ponesite šampon za suvo pranje kose na trening! Ovaj praktičan proizvod učiniće da kosa izgleda čisto i stilizovano, upiće višak masnoće i dati volumen kosi. Šampon za suvo pranje kose možete naneti na teme i pre početka treninga.

#3 Hladan tuš

Ukoliko imate vremena – istuširajte se hladnom vodom odmah nakon treninga. Hladna voda sniziće temperaturu tela i smanjiti crvenilo kože posle treninga. Pored toga, tuširnje hladnom vodom doprinosi jačanju imuniteta, bržem sagorevanju masnoća i reguliše lučenje hormona. OPREZNO: voda ne sme biti previše hladna! Dovoljno je da temperatura bude nešto niža u odnosu na temperaturu vode koju inače koristitite pri tuširanju.

#4 Fen za kosu kao SOS za crvenilo kože

Uključite fen za kosu, ali umesto toplog vazduha, pritisnite dugme koje omogućava strujanje hladnog vazduha. Uperite fen (sa hladnim vazduhom) ka licu, rukama, nogama i vratu. Crvenilo nakon treninga će se smanjiti, znoj će nestati, a vi ćete se osećati osveženo! 🙂

#5 Dezodorans u teretani? NE, NE i NE!

Pre treninga (u svojoj kući ili kancelariji) možete naneti malo dezodoransa ispod pazuha, ali nemojte nositi dezodorans u tretanu! Nije reč o zdravlju – jednostavno, reč je o drugim vežbačima i njihovoj potrebi (i pravu) na (koliko toliko) svež vazduh. Teretane su zagušljiva mesta i poslednje što je nekome potrebno je puderast (ili ne daj bože cvetni) miris vašeg dezodoransa! Umesto dezodoransa ponesite vlažne maramice i koristite njih da se osvežite nakon treninga.

#6 Idealno vrem je za… čupanje obrva?

Dobro ste pročitale! Nakon treninga pore su otvorene i lakše ćete ukloniti neželjene dlačice. Ako vam je pinceta pri ruci – prionite na posao! 🙂

#7 …kao i za tretman lica!

S obzirom da su pore otvorene, podložnije su infekciji ali i jednostavnije ih je očistiti! Nakon treninga uradite piling i ako imate vremena nanesite masku za lice, nakon ćega je obavezna hidratacija kože.

#8 A šminka?

Šminka na treningu jednostavno nije dozvoljena, ali ukoliko niste stigle da je uklonite pre toga potrudite se da bar maskara koju ste nanele bude vodootporna. Puder, bronzer i rumenilo jednostavno morate da uklonite pre treninga, pa je praktično nositi u rancu malo pakovanje micelarne vode i nekoliko blaznica.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.