Sutra od 22 sata, na Letnjoj sceni SKC-a, nastupiće Sun Dew, internacionalni projekat šest mladih muzičara koji dolaze sa različitim muzičkim nasleđima.

Vođe sastava Helois Lefebvre i Paul Audojnaud su u Berlinu načinili osnove za plodno tlo zvuka sastava Sun Dew, koji nosi naziv po biljci mesožderki koja raste pokraj močvara i na fascinantan način lovi svoj plen, i baš kao i ona, trude se da u muzici budu upečatljivi, koliko i očaravajući.

Nakon njihovog debitantskog izdanja 2017. godine za francusku izdavačku kuću Laborie Jazz, koje je naišlo na jako pozitivne kritike, bend je prošle godine objavio drugi EP – This Secret Cay u saradnji sa Heartcore Records, label koji je osnovan od strane čuvenog gitariste Кurta Rozenvinkela. Ovaj dinamični, nestandardni sekstet teži da stvara moćni i sanjivi univerzum izgrađen od ambiciozno raznovrsnih kompozicija koje su isporučene od ozbiljnih igrača. Svoju turneju po Srbiji započinju nastupom na ovogodišnjem Nišvil festivalu, posle čega imamo priliku da ih čujemo na Letnjoj sceni SКC-a u Кragujevcu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.