Super heroji zdravlja – interaktivna i edukativna izložba o pravilnoj ishrani za decu u BIG FASHION Kragujevac centru

Pravilna ishrana je temelj dobrog zdravlja, ali ni nama odraslima nije uvek jednostavno da poštujemo usvojene principe ishrane, zamislite kako je onda deci, uz sve te slatkiše, užine i potrebu za energijom. 

Uz to, više nego ikada ranije informacije su dostupne na klik ili dva, pa do roditelja stižu i one poželjne, ali i one koje nemaju uporište ni u zdravstvu, ni u najboljoj nameri. 

Što raznovrsnije namirnice u skladu sa sezonom – to bolje. Što manje restrikcija, a više razumevanja značaja pravilne ishrane – to bolje. Što više dobrih primera koje deca imaju svedočeći vašim navikama u ishrani – to bolje… I obavezno posetite interaktivnu izložbu Super heroji zdravlja u BIG FASHION Kragujevac centru – dobre navike se usvajaju kroz igru i zanimljiv pristup temi pravilne ishrane. 

Gde i kada?

U periodu od 14. do 30. oktobra u centralnom atrijumu BIG FASHION Kragujevac centra postavljena je interaktivna izložba Super heroji zdravlja koja se može posetiti svakog radnog dana od 14 do 20 sati i vikendima od 12 do 20 sati.

Šta će deca moći da nauče?

Imajući u vidu pre svega kreativan, a zatim i edukativan koncept izložbe, mališani će dosta toga moći da nauče o principima zdrave i uravnotežene ishrane kroz samostalno i istraživanje sa animatorima. 

Počev od “teorijskih” znanja i podele na makronutrijente i mikronutrijente, razumevanja kalorije i energetskog bilansa, preko značaja hidratacije, štetnosti šećera, pa sve do pravilnog čitanja deklaracija proizvoda – sve to očekuje decu na ovoj zanimljivoj i korisnoj izložbi.  

Da li se plaća učešće i postoji li starosna granica za učešće?

Učešće na interaktivnoj izložbi Super heroji zdravlja je besplatno, a izložba i radionice su namenjeni i prilagođeni mališanima uzrasta od 5 do 14 godina.