Suve i ispucale usne: kako im pomoći?

Koža usana je mnogo tanja i nežnija od kože ostatka tela. A dodatno izložena različitim spoljašnjim faktorima –hladnoća, sunce, vetar, zagađenja…Svedoci smo da se svakome od nas desi u hladnim danima da usne postaju suve, ispucale i zatežu.

Ispucala koža je najčešći nedostatak usana. Posledica je loših navika, kao što su pušenje i grickanje usana. Takođe, nedostatak vitamina B, pod uticajem vetra i sunca stvara posebnu nelagodu usnama. S obzirom da usne nemaju žlezde, nemaju prirodne ovlaživače, stoga im potrebna posebna nega. Vrlo je jednostavna u svega par koraka.

Prirodna kućna apoteka

MED –zbog obnavljajućih i hidratacijskih svojstava svrstava se u najbolju negu usana. Ima antioksidaciona i antibakterijska svojstva, te pomažu u sprečavanju infekcije usana.

KRASTAVAC –nežno vlaži usne, sadrži vitamine i minerale koji mogu pomoći u obnavljanju usana.

ZELENI ČAJ –sadrži polifenole, bogat antioksidansima i mineralima, te pomaže u smanjenju upale.

Piling usana SODA BIKARBONA, PASTA OD ŠEĆERA –odličan su način da uradimo mali piling tretman usana u kućnim uslovima. Na taj način ćemo lagano ukloniti suvu kožu usana i pomoći da balzami bolje prodru unutar kože.

Hidratacija

Nedovoljan unos vode, visoka telesna temperatura dodatno isušuju usne. Kada je telo dehidrirano, koža je organ koji prvi gubi vodu. Stoga posebna hidratacija iznutra, unošenjem 2.5 –3 l tečnosti, pa i više shodno aktivnostima, osiguraće da se bar na taj način zaštitite od ovog problema.

Duvanski dim

Izbegavajte pušenje jer duvanski dim dodatno oštećuje kožu oko usana. Takođe, najčešće bore nastaju prvo u tom predelu lica. Svedoci su ljudi koji su se odrekli pušenja, te su primetili da koža usana postaje manje sklona oštećenjima.

Nega usana posebnim proizvodima

Nikada nemojte kreme koje nisu namenjenje nezi usana koristiti na njima. Uvek birajte posebne balzame za negu.

Upravo je takav jedan od najprodavanijih proizvoda iz Laboratorije NUXE –čuveni medeni Reve de Miel Balzam za usne, koji se čak svakog minuta proda po 1 komad širom sveta. Med, dragocena biljna ulja, pčelinji vosak, Shea puter i Propolis Oleoactive Neponovljiva formula Ultra hranljivog i obnavljajućeg balzama za usneje posebno čuvana tajna, ali prijatnost koju donosi suvim i oštećenim usnama je neosporna (dobijeni su spektakularni rezultati u ekstremnim uslovima hladnoće). Njegova bogata tekstura se rastapa, a karakterističan miris esencijalnih biljnih ulja u potpunosti stvara zarazno iskustvo.

Jesen -zima 2019. godine je posebno važna za sve kolekcionare ovih staklenih zadovoljstava jer je NUXE svoja pakovanja prilagodio onome za šta se zalaže sve ove godine. A to je…

ZAŠTITA PČELA

Više od 10 godina NUXE sponzoriše i podržava Un Toit pour les Abeilles (Krov za pčele) košnice i razvoj kolonije pčela u Vosges pokrajini. Kao deo sponzorstva sa Muzejem Luvr osnovanim 2018.godine, NUXE je postavio 6 košnica u vrtovima Tuileries, idealnim za podizanjem svesti o važnosti pčela u bioraznolikosti među stanovnicima i posetiocima grada.

POŠTOVANJE PRIRODE

Smanjivanje uticaja na prirodu je briga u koraku proizvodnje. Naš postupak formulacije pogoduje botaničkim aktivnim sastojcima koji potiču iz kanala sa kontrolisanom geografskom sledljivošću i ne koristimo nijednu zaštićenu botaničku vrstu. Mi dajemo prednost korišćenju ekološko odgovornih aktivnih sastojaka i metodama zelene/prirodne ekstrakcije. Formulisane prema zahtevanom pristupu, svenaše formule su biorazgradive.

KVALITET IZ FRANCUSKE

Svaki NUXE proizvod je formulisan i proizveden u Francuskoj –iz naše laboratorije za istraživanje i razvoj u Parizu, u naš proizvodni pogon u Brittany, NUXE crpi inspiraciju iz odlične tradicije francuske farmacije, sa parolama inovacije i znanja. Naše formule podvrgnute su sistematskim in vivo testovima pod nadzorom dermatologa i garantuju toleranciju i sigurnost.

Cena: 1.265 din NUXE prirodnu kozmetiku potražite u apotekama.