Slatka beauty biznis priča sugrađanke Katarine Milošević

Upornost, inovacija, usavršavanje veština, sticanje novih znanja, prstohvat šećera – recept za kreiranje posla po meri i senzibilitetu preduzetnice nije komplikovan, međutim… 

Na putu ka uspehu savremnu preduzetnicu sačekaće puno prepreka – od birokratskih do finansijskih, a jedini pouzdan način za njihovo prevazilaženje jeste istrajnost u nameri da se stvori posao iz snova.  

Naša sugrađanka Katarina Milošević, otvorila je prvi šugaring studio u Kragujevcu, a krunisanju u karijeri prethodio je amaterski početak 2012. godine. 

LEPOTA ORIJENTA KAO BIZNIS INSPIRACIJA

Inspirisana orijentalnim ritualima lepote i negom Turkinja, tokom studija u Beču, Katarina je došla na ideju da napravi proizvod za prirodnu epilaciju, čija će formulacija u potpunosti poštovati prirodni mikrobiom kože, a istovremeno biti efikasna u uklanjanju dlačica. 

Dok su njene vršnjakinje tragale za savršenom anti age formulom ili idealnom količinom šećera u Cheesecake-u, Katarina je po principu pokušaja i pogrešaka napravila šećernu pastu za depilaciju. 

OD NUŽNOSTI DO PROFESIONALNOG BEAUTY KONCEPTA

Kako Katarina ističe za kragujevcanka.rs, nužnost je prerasla u potrebu, potreba u hobi, a hobi u profesionalni rad. U početku je sticala iskustvo u najužem krugu porodice i prijatelja, a njihovo ohrabrenje i pozitivan feedback, motivisali su Katarinu da otvori prvi zvaničan šugaring studio u Kragujevcu 2017. godine.

Posao se razvijao polako, bez žurbe. Jedina reklama bila je dobra preporuka klijentkinja koje su dolazile sa velikim strahom od nepoznatog, ali po preporuci svojih prijateljica koje su od njih uvek odlazile prezadovoljne. 

Klijentkinja je vremenom bilo sve više, pa se poslu priključila Katarinina sestra Helena, a zatim i druga sestra Jana, zatim Maja, a posle nje Milica… Sugaring Lada tim vremenom je postao poput porodice, a atmosferu i uzajamnu podršku u kolektivu prepoznaju i klijentkinje i iz tog razloga se uvek vraćaju depilaciji šećernom pastom. 

ISKORAK U POSLOVANJU

Sugaring Lada delatnost se sa uslužne proširila i na proizvodnu. Tim proizvodi šećernu pastu za depilaciju na zahtev drugih beauty entiteta, a u portfolio usluga uvele su i edukacije za rad šećernom pastom. 

Ova godina donela je puno izazova preduzetnicama, ali i šansu za iskorak u poslovanju. Novi poslovni prostor Sugaring Lada beauty koncepta, uređen prema savremenim trendovima predstavlja ostvarenje želja celog slatkog tima, ali i klijentkinja. 

Sugaring Lada šećerna pasta je testirana na Institutu za javno zdravlje Kragujevac i proglašena je ispravnomi u skladu sa svim zakonskim normama u oblasti kozmetičke primene. 

Sugaring Lada centar za depilaciju šećernom pastom nalazi se na adresi Karađorđeva 17 u Kragujevcu, a sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 062  89 771 69 i Instagram profila @sugaring_lada_kg.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.