Svetski dan čišćenja u subotu u Kragujevcu

Srbija će i ove godine biti deo najveće građanske akcije čišćenja otpada širom sveta, a SBB fondacija, pokret “Let`s do it Serbia” i JKP “Šumadija” pozivaju sve aktiviste, nevladine organizacije, ekologe i ljubitelje prirode, kao i sve one koji žele da učine nešto pozitivno za našu planetu, da se uključe u akcije čišćenja, kako bi zajedno ukazali svim građanima Srbije na važnost i značaj odgovornog ponašanja prema životnoj sredini.

Niko neće da očisti umesto nas, zato okupi ekipu i prudružite nam se!

“Svoje fotografije sa akcije čišćenja pošalji nam na Facebook ili Instagram sbbfondacija ili neprljaj.nemasizgovor, a mi ćemo ih objaviti, jer je važno da svi vide da možemo mnogo”, saopštili su organizatori.

Svetski dan čišćenja je program globalne društvene akcije koja se održava već 10 godina širom sveta u cilju podizanja ekološke svesti i sprovođenja trajnih promena, kako bi se okončao problem epidemije otpada koji ugrožava našu planetu. Svetski dan čišćenja obeležen je 15. septembra 2018. godine i u toj akciji učestvovalo je 18 miliona ljudi iz preko 158 zemalja, pri čemu je sakupljeno je preko 88.500 tona otpada.

“Mi ćemo biti u subotu 21. septembra kod ulaza u Veliki park u Kragujevcu od 10 do 14 časova. Ako ne organizuješ svoju ekipu, biće nam drago da budeš deo naše”, poručili su organizatori.