The 1975 otvaraju Arsenal fest 2023

Arsenal fest će ove godine, umesto uobičajena tri, trajati čak četiri dana, od srede 28. juna do subote 1. jula. Uvodne večeri, 28. juna nastupiće na Main stage-u, u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, čuveni bend iz Mančestera „The 1975“, koji po prvi put dolazi u ovaj deo Evrope.

Foto: Samuel Bradley


Organizatori Arsenal festa su odlučili da produže festival kako bi domaćoj i regionalnoj publici ponudli hedlajnere vodećih svetskih festivala, kao i jos više od 60 izvodjača, što će biti najveći broj domaćih, regionalnih i svetskih umetnika koji su nastupili u Kragujevcu do sada.

„The 1975“ su objavili u oktobru peti studijski album „Being Funny in a Foreign Language“ koji je ekspresno zadobio hvalospeve i publike i kritike. Ovo izdanje se nalazi na svim godišnjim listama najboljih albuma za 2022.

Bend je nominovan, između ostalog, za album godine pred britansku dodelu nagrada, 11. februara u „O2 Areni“ u Londonu, a kandidati su u mnogim izborima i za grupu godine. Britansku nagradu za album i grupu godine već su dobili 2019.

Aktuelni album je najavljen uspešnim singlovima „Part Of the Band“, Happiness“, „I’m In Love With You“ i „All I Need To Hear“. Bend iz Mančestera koji su još u svojim školskim danima 2002. osnovali pevač i ritam gitarista Matthew „Matty“ Healy, Adam Hann (gitara), basista Ross MacDonald i bubnjar George Daniel, izvešće 28. juna na Main Stageu Kneževog arsenala i najznačajnije pesme sa prethodna četiri izdanja – „The 1975“ (2013), „I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware of It“ (2016), „A Brief Inquiry Into Online Relationships“ (2018) i „Notes On a Conditional Form“ (2020).

Podsećamo i da je Arsenal fest u najužem izboru Evropske asocijacije festivala „Yourope“ za najbolji mali festival na našem kontinentu. Svečano proglašenje i dodela nagrada je u sredu 18. januara u holandskom gradu Groningenu.

Svima koji su do danas kupili ulaznice za tri dana, one će važiti i za četvrti. U promotivnom periodu do 15. februara, cena kompleta ulaznica za sva četiri dana biće 4.500 dinara, a cena pojedinačne ulaznice za 28. jun biće 2.000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti preko mreže Tickets.