Jesen je najromantičnije i najinspirativnije godišnje doba. Čitanje knjiga je uvek poželjno i preporučljivo, samo je potrebno pronaći pravu knjigu. Predlažemo da uz jesenju idilu, izaberete naslove koji će vam pružiti odgovore na pitanja o ljubavi, prijateljstvu…

*Ljubavni romani su oduvek privlačili pažnju. Predstavljamo vam naš izbor top 5 ljubavnih romana, koje morate pročitati ove jeseni:

1. Gordost i predrasuda, Džejn Ostin

Znate li one knjige koje možemo čitati nekoliko puta, a da nam ne dosade? OVO JE UPRAVO TA KNJIGA!

Ovaj nezaboravni klasik donosi priču o Elizabet Benet, koja mora da se uda za bogatog muža. Ova neverovatna knjiga vodi čitaoca kroz raskošne salone devetnaestovekovne Engleske i čini, prema mišljenju teoretičara književnosti, neodoljivo i besprekorno štivo.

2. Poruka u boci, Nikolas Sparks

Znate li ime autora najprodavanijih knjiga na listi New York Timesa? Odgovor je – NIKOLAS SPARKS.

Ova knjiga nam predstavlja Terezu Ozborn, novinarku slomljenog srca, čiji će se život promeniti iz korena, kada na plaži pronađe bocu s dirljivim ljubavnim pismom.

3. Orkanski visovi, Emili Bronte

Pročitajte najlepšu ljubavnu priču svih vremena!

Ovaj roman se smatra remek-delom engleske književnosti. Priča o Hitklifu, detetu nepoznatih roditelja i njegovoj tragičnoj ljubavi sa Ketrin Ernšo, postala je jedna od naslavnijih ljubavnih priča.

4. Beležnica, Nikolas Sparks

Predlažemo vam još jednu knjigu slavnog autora!

Roman koji govori o ljubavi, spremnoj da preživi sva iskušenja. Noa, po povratku iz rata pokušava da zaboravi Ali, svoju ljubav iz mladosti. Radnja se dešava u Severnoj Karolini, period posle Drugog svetskog rata.

5. Ana Karenjina, Lav Nikolajevič Tolstoj

Dva romana u jednom!

S jedne strane, ovo je psihološki roman koji govori o tragičnoj ljubavi, grehu i ispaštanju, a s druge strane roman o tadašnjoj trenutnoj situaciji u ruskom društvu. Lepa i bogata Ana, započinje romansu sa oficirom Vronskim. Ova romansa, Anu vodi ka samouništenju.

Jelena Radešić