Tri najefikasnija prirodna načina za uklanjanje podočnjaka

Tamni kolutovi i kesice ispod očiju teško je prekriti šminkom, naročito kada je jutro svakako prepuno obaveza. Za potpuno uklanjanje podočnjaka savremena medicina nudi brojna rešenja – operativne i neoperativne zahvate koji će poboljšati tonus kože na okoloošnoj regiji i dovesti do eliminacije podočnjaka. Kako je koža oko očiju jako osetljiva i podložna iritacijama, operativne i komplikovane procedure se ne preporučuju.

Stari recept kojima su nas još bake učile – kolutovi krstavca na oči, jeste efikasan – ali postoje još efikasniji prirodni i potpuno zdravstveno bezbedni načini da se rešite podočnjaka.

#1 Kolutići krompira

Krompir isecite na tanke kolutove i držite ih u frižideru. Krompir duže ostaje hladan od krastavca i sadrži jedinjenja koja doprinose eliminisanju viška tečnosti sa regije podočnjaka.

#2 Kamilica

Kamilica je u oblasti nege i ulepšavanja cenjena zahvaljujući snažnim antibakterijskim i antiinflamatornim svojstvima.  Smanjuje crvenilo i nadutost okoloočne regije, a hladne kesice čaja od kamilice će pružiti odmor očima.

#3 Mleko

Najbolji efekat u uklanjanju tamnih kolutova oko očiju ima punomasno mleko. Potopite parče vate ili tupfer u manju količinu mleka, ocedite višak i vatu nanesite na oči. Neka odstoji na očima do 10 minuta, a zatim se umijte. Pogled će u trenutnu delovati svežije i odmornije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.