Tri preparata koje dermatolozi nikada ne bi stavili na svoje lice

Nikada nije bilo jednostavnije pronaći idealan beauty proizvod nego danas. Brojni forumi, blogovi, youtube kanali, vikipedija, CosDNA – imamo bezbroj mogućnosti da istražimo kompletne liste sastojaka proizvoda koje nanosimo na kožu. Kako je marketing, a naročito promocija u industriji lepote jako razvijen – treba da vodimo računa i da ne “upadnemo u kolo” sa (veštački) kreiranim potrebama. Da li nam je zaista potrebno pet proizvod aza dnevnu negu lica?

Prateći trendove u svetu lepote, isprobavajući razne kreme, serume i taktike za osveženje kože lica, u beauty to do listu upisala sam i razgovor i preglede/tretmane kod dermatologa. Podelila je sa mnom šta je ono što nikada ne bi stavila na svoje lice, a pogledajte i zašto.

#1 Kreme za samopotamnjivanje

Jednostavno – čista hemija koja u potpunosti narušava prirodnu ravnotežu kože. Nije preporučljivo nanositi ih ni na telo, a naročito ne na lice. Dovode do pojave akni, iritacija, suvoće kože, hipeprigmentacija. Radije se sunčajte i to UMERENO. A uostalom, invetirajte u dobar bronzer i imaćete osunčan izgled tokom cele godine. UV zraci su neprijatelj br. 1 zdravoj i lepoj koži.

#2 Kokosovo ulje

Kokosovo ulje sjajan je beauty saveznik – ali za negu kose i izuzetno suve kože. Ukoliko ga nanosite na lice, vremenom dovodi do začepljenja pora i pojave akni. Eventualno ga možete nanositi do dva puta mesečno na čistu kožu lica u tankom sloju i temeljno isprati nakon 20-ak minuta. Kokosovo ulje dubinski hidrira kožu i stimuliše proces regeneracije, ali da je predviđeno kao zamena za dobru kremu – nije.

#3 Jagode, maline, vanila… svi ti divni mirisi NIKAKO u proizvodima koje nanosite na lice

Veštački mirisi u serumima, maskama i kremama za lice iritiraju kožu i narušavaju njenu prirodnu ravnotežu. Proizvod koji nanosite na lice ne bi trebalo d abude posebno lepog i jakog mirisa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.