Švedski brend FOREO predstavlja četkicu za zube koja zna više o vama od vašeg psihoterapeuta.

Švedski inovativni brend FOREO, nakon obimnog istraživanja na svom Institutu za primenu novih tehnologija u industriji lepote, predstavlja prvu četkicu za zube sa veštačkom inteligencijom ISSALEXA koja deluje kao life coach  – prepoznaje vaše emotivno stanje i prenosi vam poruke podrške dok perete zube!

Pored toga što čuva zdravlje vaših zuba zahvaljujući T-sonic pulsirajućoj tehnologiji, ova električna četkica je unapređena uz pomoć „inovativne veštačke inteligencije“ koja komunicira sa vama analizirajući vašu pljuvačku, što joj omogućava da proceni kakva vrsta emotivne podrške vam je potrebna na početku dana ili dok se spremate za spavanje.

Tim za istraživanje i razvoj Instituta FOREO sproveo je klinička istraživanja na više od stotinu ispitanika u periodu od pet meseci, zaključivši da su usta „ogledalo tela“, te da se analizom pljuvačke mogu utvrditi potrebe i navike koje odgovaraju vašem životnom stilu.

Kombinujući rezultate pomenutog istraživanja sa već prepoznatljivim tehnološkim inovacijama  na polju oralne nege, FOREO je stvorio novu četkicu za zube ISSALEXA. Ova četkica koristi tehnologiju govora i veštačku inteligenciju kako bi obezbedila emotivnu podršku svom vlasniku kada utvrdi određena odstupanja u normalnom sastavu pljuvačke, pod uticajem stresa, anksioznosti, emocionalne osetljivosti, pa čak i prisustva tuđe pljuvačke ili alkohola u vašim ustima.

Napetost, anksioznost i stres: rezultati pokazuju da u ovakvim emocionalnim stanjima usta postaju neuobičajeno suva (osećaj poznat kao kserostomija), što znači da će ISSALEXA nakon otkrivanja simptoma slati poruke podrške kao što su: „Uspori malo, Marko. Radiš da bi živeo, ne živiš da bi radio“ ili „Seti se da treba da iskuliraš malo, Jovane. Ti si gospodar svog života“.

Emocionalna osetljivost: Pljuvačka takođe može da pokaže kada su ljudi emotivno osetljiviji, jer tada dolazi do nekarakterističnog lučenja hormona stresa, kortizola. Tada će ISSALEXA reći: „Glavu gore, lepoto! Nije sve tako crno kao što izgleda“, ili „Uvek slušaj sebe, Milice“.

Vernost: Ovo je dodatna opcija koja omogućava otkrivanje tuđe pljuvačke u nečijim ustima, što može pomoći onima koji žele da saznaju da li se njihov partner ljubio sa nekim drugim. Primenom nove tehnologije se utvrđuju tragovi tuđe pljuvačke, a zatim se aktivira sistem upozorenja, uz svetlucanje crvene lampice i komentar: „Pa ko je to bio nevaljao!“

Zdravstvena upozorenja: Četkica se programira pre upotrebe u skladu sa vašim navikama na polju oralne higijene, a zatim uz pomoć veštačke inteligencije prati da li ste preskočili neki korak  svoje standardne rutine, ili ste zaboravili da operete zube posle noćnog izlaska. Kada senzori uveče u kući detektuju odsustvo kretanja i toplotne energije, ISSALEXA se oglašava iz kupatila: „Alkohol loše utiče na zadah, tako da sam ti sutra otkazala izlazak na piće sa prijateljima“.

ISSALEXA je deo revolucionarne ISSA linije, a ovo nije prvi put da jedna FOREO četkica za zube izazove veliku pažnju javnosti. Prošle godine je druga generacija ISSA 2* bila među članovima posade Star Trek Discovery u 2364. godini. Tom prilikom je predstavljena kao četkica budućnosti, ali ona nam je već donela tu budućnost.

ISSALEXA je dostupna na sajtu foreo.com po ceni od 299 USD, u crnoj i kobalt plavoj boji za muškarce, i ljubičastoj i nebesko plavoj za žene.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.