Koliko smo puta čuli za serum, a zapravo nismo znali koja je njegova funkcija? Da li je obavezan? Kojim tipovima kože je namenjen? Kako biste svojoj koži poklonili full tretman otkrivamo odgovore na najčešća pitanja i kako da odaberete najbolji serum za svoju kožu.

Šta je serum?

Serumi su proizvodi za negu kože koji pomažu kremi da njeni aktivni molekuli dopru što dublje u kožu. Ovaj deo svakodnevne anti-age nege je najjači koncentra  koji deluje direktno na zaglađivanje bora. Zapravo, najbolji odgovor bi bio da je serum vrlo poželjan svakodnevni tretman kako bi naša omiljena krema, bilo dnevna ili noćna, imala potpun i delotvoran efekat. Odličan borac protiv starenja je smešten najčešće u ovaj koktel!

Kada nanosim serum?

Serum se uvek nanosi na umiveno i dobro očiščeno lice i vrat. Preporuka je nanositi serum svako jutro, a najbolje i uveče pre dnevne, odnosno noćne kreme.

Da li je serum hidratant kože?

Jeste i nije. Naime serumi pomažu u očuvanju vlage kože. Ali oni nisu dovoljni sami po sebi kako bismo kožu hidrirali. Uvek se preporučuje uz ovu »čašu vode« da koristite hidratantnu kremu ili fluid, u zavisnosti da li se radi o normalnoj, suvoj ili mešovitoj koži.

Da li je serum dobar za moj tip kože?

Uvek! Serumi su namenjeni za sve tipove kože, ali uvek birajte u odnosu na ono šta vaša koža zahteva. Sledeća pitanja pomoći će da izaberete pravi serum i zadovoljite svoje potrebe.

Tvoja koža je dehidrirana?

Izaberi serum koji će uz pomoć hidratantne kreme nahraniti kožu i dodatno je vlažiti. Proizvodi na bazi ekstrakta crvene morske alge sintetišu hijaluronsku kiselinu u dermisu, jer je dokazano da se čak 4x više hijaluronske kiseline sintetiše u dermisu nego u epidermisu. Serum poput Creme Fraiche de Beaute 48-časovnog seruma hidriraće kožu čak 48h sati, te sprečiti da zagađenja poput smoga, prašine i duvanskog dima uzrokuju prevremen nastanak bora.

Aktivator mladosti dehidrirane kože

Prirodna sinergija biljnih mleka (bagrema, žutog graška, zelenog čaja, badema, zobi, kokosa i soje) i visokotehnološkog ekstrakta crvene alge iz Baltičkog mora, čini Crème Fraîche® de Beauté, 48-časovni hidratantni i umirujući serum idealnom negom za sve tipove kože i starosna doba. Biljna mleka obilno hidratizuju i omekšavaju kožu, dok visoke koncentracije visokotehnološkog ekstrakta crvene alge te biljna hijaluronska kiselina ‘zaključavaju’ vodu u koži te deluju kao štit od zagađenja. Beli cvetovi narandže i badema te alantoin, umiruju i omekšavaju kožu.

Serum je namenjen svim starosnim dobima te tipovima osetljive i dehidrirane kože. Sadrži 96,4% prirodnih sastojaka.

Tvoja koža ima bore i opuštena je?

Serum koji u svom sastavu ima ekstrakt dnevnog ljiljana biće odličan izbor! On smanjuje glikaciju – proces koji uzrokuje gubitak čvrstoće kože i izaziva starenje. Dok će hijaluronska kiselina popuniti bore i pružiti 8-časovno lifting delovanje. Stoga tvoj izbor može biti Merveillance expert 8-časovni lifting serum.

Želiš globalnu negu za duboke bore?

Ulazak u menopauzu (najčešće od 50-te godine) znači gubitak signala u koži. Signali – hormoni etrogena sada se sve manje luče u našem organizmu, te koža postaje lenja, gubi sjaj, čvrstoću, a bore postaju sve dublje. Serumi u ovom periodu života treba da zadovolje najzahtevniju kožu. Nuxuriance Ultra serum vraća koži čvrstoću i gustinu, ujednačava ten te uklanja pigmentacijske mrlje. Ono što ste sigurno sada želeli u tim godinama jeste da vaša koža ponovo sija mladalačkim sjajem, a koža postaje svetlija, a konture lica oblikovane.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.