9 ključnih saveta za lep osmeh

Ne postoji ništa lepše na ženi (a ni na muškarcu) od negovane kože i lepog osmeha sa zdravim zubima. Pročitajte kako da održite i unapredite izgled i zdravlje zuba i desni uz 9 praktičnih saveta.

#1 Redovna higijena

Pranje zuba (i jezika) dva puta dnevno uz ispiranje usne duplje i korišćenje konca za zube pravilan je način održavanja higijene i nege unutrašnosti usta. Konac za zube koristite umereno i ne na prostoru odmah do desni kako biste sprečili eventualne povrede i oštećenja.

#2 Ispiranje usta čajem

Ukoliko imate upalu desni i primećujete tragove krvi pri pranju zuba, dva do tri puta dnevno ispirajte usta čajem od žalfije. Pored toga, konzumirajte bar jednu šolju čaja od kamilice koji će doprineti smanjenju upale. Obavezno se javite i stomatologu radi skidanja kamenca i poliranja zuba.

#3 Vitamin C

Pored zaštite celokušnog organizma kroz jačanje imunog sistema, 1000 mg vitamina C na dnevnom nivou eliminiše 98% bakterija iz usne duplje koje uzrokuju oboljenja desni i zuba.

#4 Redovni pregledi i poverenje u stomatologa

Bar dva puta godišnje zakažite pregled kod stomatologa – čak iako nemate nikakvih problema i bolova u zubima. U stomatološkoj ordinaciji US Dental pregled je besplatan, a najbolje savete o toku lečenja, neze i održavanju zdravlja zuba dobićete od stomatologa sa dugogodišnjim iskustvom u radu.

Zahvaljujući konstantnom stručnom usavršavanju kao i praćenju najnovijih svetskih trendova i dostignuća u US Dental stomatološkoj ordinaciji predložiće vam najbolje rešenje iz domena zubne implantologije, oralne hirurgije, paradontologije, protetike, ortodoncije i rekonstruktivne stomatologije.

#5 Žvake bez šećera ili još bolje – bez žvakaće gume

Žvake su pune šećera koji doprinosi stvaranju karijesa, a ukoliko ne možete bez njih birajte proizvode koji ne sadrže šećer. Alternativa su sprejevi za instant osveženje daha koji ne oštećuju zube kao što može biti slučaj sa žvakaćim gumama.

#6 Oprezno sa “mekanim” slatkišima

Iako vam deluje da karamela ne može slomiti deo zuba, grešite. Kada se mekana bombona zalepi za zub stvara se pritisak koji kada popusti može dovesti do trajnih oštećenja zuba.

#7 Ne nasedajte: “Instagram” olovke za izbeljivanje zuba su štetne za celokupno zdravlje 

Nijedna od (mnogobrojnih) olovki koje se prodaju na Instagramu neće izbeleti vaše zube. Konsultujte se sa stomatologom o mogućnostima i proverite da li je takav tip tretmana pogodan za vas.

#8 Pravilo “30 minuta”

Zube nemojte prati minimum 30 minuta nakon konzumiranja voća, kako biste sprečili negativno dejstvo voćnih kiselina na zubnu gleđ.

#9 Prečesto i nepravilno pranje zuba je štetno

Kada perete zube nemojte vršiti veliki pritisak četkicom na osetljive desni. Zube temeljno operite i ne zaboravite na prostor između ziba i pranje jezika. Nakon korišćenja, četkicu za zube dobro operite mlakom vodom kako biste uklonili ostatke paste i sloj bakterija. Na dnevnom nivou dva do tri pranja zuba su sasvim dovoljna.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.