Udruženje za edukaciju i podršku ženama u borbi protiv raka dojke „Volja“ u okviru kampanje „Udruženi za život pred nama“ organizuje tribinu na temu “Psihološka podrška i inovacije u lečenju uznapredovalog raka dojke nakon 10 godina”.

Tribina će biti održana u utorak, 17. decembra u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra” od 14 časova.

Velika nacionalna kampanja „Udruženi za život pred nama“, koju zajednički sprovode sedam udruženja u pet gradova širom Srbije, u Kragujevcu organizuje petu po redu i poslednju ovogodišnju tribinu u cilju što bolje edukacije javnosti i samih pacijenata o raku dojke i inovacijama u lečenju ove bolesti.

O uznapredovalom karcinomu dojke, načinima lečenja, ranoj dijagnostici, značaju psihološke podrške u lečenju raka dojke i dostupnosti inovativnih terapija u Srbiji i okruženju na tribini u Kragujevcu će govoriti dr Jasmina Nedović, internista onkolog u Kliničkom centru Kragujevac i naučni saradnik Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, doc dr Marko Spasić, hirurg u Kliničkom centru Kragujevac, dr Sanja Milojević, radiolog u Kliničkom centru Kragujevac i Suzana Đorođević, predsednica udruženja “Volja”.

U okviru kampanje „Udruženi za život pred nama“, tribine su tokom novembra i decembra organizovane u Beogradu, Nišu, Somboru i Užicu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.