U nedelju počinje 13. Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala

Od 18. do 23. avgusta, 13. Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala „Кoncepti“, u organizaciji Muzičkog centra Кragujevac, na nekoliko lokacija u gradu okupiće Ansamble iz Rusije, Turske, Mađarske, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije.

Svečano otvaranje biće upriličeno na stepeništu ispred Prve kragujevačke gimnazije, u nedelju od 20.30 časova, a pola sata kasnije održaće se koncert „S Mokranjcem u svet“, mešovitog kamernog hora AKDUNS „Sonja Marinković“ iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Dunje Deurić.

Pred kragujevačkom publikom, na istom mestu, u ponedeljak od 20 časova, mešoviti Ankarski polifoni hor iz Turske izvešće koncert „Zvučna boja Anadolije“.

U utorak su na programu dva koncerta. Od 20 časova, u Svečanoj sali Prve gimnazije, ženski kamerni hor iz Sofije „Glasovi Orfeja“, izvešće „Boje vremena“, a od 21.30 u Staroj srpskoj skupštini, mešoviti Gradski hor iz Štipa u Severnoj Makedoniji, izvešće splet popularnih ljubavnih pesama u horskom ruhu „U duhu tradicije“.

I u sredu će Kragujevčani moći da uživaju u dva nastupa. Od 20 časova, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji nastupiće mešoviti kamerni hor „Martakord“ iz Moskve, uz program „Kako je lep ovaj svet“. Sat i po vremena kasnije, u Galeriji Narodnog muzeja, Mešoviti hor grada Zirca iz Mađarske izvešće „Na krilima muzike“.

Završni koncert, sa najboljim izvođenjima iz programa horova, odabranim od strane žirija festivala (po redu pojavljivanja u glavnom programu festivala) i izvođenjem dela pripremljenih na ateljeu, održaće se u četvrtak od 20.30 časova, u Holu Druge kragujevačke gimnazije, gde će posle dodeljivanja diploma i nagrada, Festival biti zvanično zatvoren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.