Sedmi po redu Кragujevački Zastava oružje polumaraton, održaće se u nedelju, 6. oktobra. Start je u 11 časova, ispred zgrade Gradske uprave, odakle će se centralnim gradskim ulicama trčati četiri kruga, ukupne dužine 21 kilometar.

Ove godine, očekuje se oko 1.000 učesnika, u svim trkama – polumaratonska, štafeta i trka zadovoljstva.

– Mislim da smo dobrom organizacijom i velikim zalaganjem, uspeli da napravimo jednu tradicionalnu manifestaciju, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara – kaže organizator Кragujevačkog polumaratona Nenad Luković. – Zahvaljujući podršci grada od 2013. godine i naših sponzora organizovaćemo najkvalitetniju trku do sada. Nadam se da će svi učesnici biti zadovoljni brojnim pratećim sadržajima i da će već naredne godine odziv biti još veći.

Prema rečima Nikole Uroševića, pomoćnika gradonačelnika za unapređenje i razvoj sprota, ovo je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u Кragujevcu, koja okuplja veliki broj profesionalnih sportista i rekreativaca. Naš cilj, kao generalnog pokrovitelja, je promocija grada, sporta i zdravih stilova života, a samim tim i omasovljenje maratona.

Ovogodišnji promoter je bivši atletičar Miloš Srejović koji smatra da su upravo ovakve manifestacije pravo lice sporta koji podrazumeva aktivnost, kretanje, trčanje, bilo kakav vid fizičkog angažovanja. Ono što je glavna svrha sporta u nadležnosti lokalne samouprave upravo je masovnost, tako da je Srejović iskoristio priliku da pozove sve zainteresovane da se priključe i najavio da će u nedelju 6. oktobra tračati zajedno sa svojom porodicom.

Učešće je najavio i Radomir Erić član Gradskog veća za privredu. U okviru resora za koji je zadužen, nalazi se turizam, a maraton je jedna od turističkih ponuda koja Кragujevac stavlja na mape mnogih turističkih organizacija. Zato smo ove godine rešili da maksimalno podržimo maraton i daćemo sve od sebe da postane internacionalni u pravom smislu te reči, istakao je Erić koji je pozvao privrednike da svojim učešćem podrže Кragujevački polumaraton.

Naslovi sponzor je Zastava oružje koje kao društveno odgovorna fabrika pomaže koliko može kulturno obrazovne ustanove, humanitarne organizacije i sportska udruženja. Interes i razvoj fabrike u direktnoj su vezi sa interesom i razvojem grada Кragujevca, tako da su iz te fabrike najavili podršku i svim narednim polumaratonima.

Tradicionalno i ove godine, polumaratonu prethodi humanitarno – rekreativna trka „Za srećnije detinjstvo“ u organizaciji Crvenog krsta, koja ove godine slavi 34. rođendan. Osnovni cilj je solidarnost i od sada je prodato oko 11.000 startnih brojeva. Pozivam svu decu iz predškloskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, studente i sve građane da se priključe i podrže našu akciju. Jednom Milanu, zahvaljujući toj trci pre dve godine, obezbedili smo sredstva za lečenje i sada je redovni učenik škole. Takvih dečaka i devojčica ima još. Deo sredstava koja budu prikupljena idu i školama, jer one najbolje znaju kome su ta sredstva potrebna, istakla je Nevenka Bogdanović sekretar Crvenog krsta koja je za nedelju najavila i puno zanimljivih pratećih sadržaja, posebno za predškolce.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.