Zavrni rukave #10 – očistimo Metino Brdo 22. aprila

Nacionalna akcija „Zavrni rukave“, deseta po redu, zakazana je za subotu 22. april od 12 do 14 časova. U Kragujevcu će biti organizovana na Metinom Brdu, gde je okupljanje od 11:45 iznad ambulante Bresnica.Lokacija je na tromeđi mesnih zajednica NH Filip Kljajić, Pivara i Beloševac.

Ovo je prva akcija na nivou Srbije u 2023. godini, a pokretač je od prvih dana udruženje građana Eko straža.

Udruženje podseća da je u pitanju nacionalna kampanja čišćenja Srbije čiji je cilj da se za jedan dan na što više lokacija očisti što više smeća.

Do sada je u jednom danu ove akcije najviše bilo 54 lokacije u 30 gradova, opština i sela Srbije. Eko straža pokušava ove godine da „obori rekord“ i nadmaši te brojke.

Akcija „Zavrni rukave“ je do sada sprovedena na više lokacija u Kragujevcu. Prva je realizovana u aprilu 2021. godine kada je očišćena jedna od omiljenih lokacija Kragujevčana, ali i njihovih gostiju – jezero Bubanj.

Akcija „Zavrni rukave“ realizovaće se na Svetski dan planete Zemlje kada je jedan od ciljeva da se poveća svest ljudi o ugroženosti životne sredine, kao i da se za njih angažuje što šira javnost.

Izvor: Prvprvi na skali