Zima u Kragujevcu uz zabavne i edukativne aktivnosti za mališane

Zima provedena u gradu ne mora da bude nemaštovita u pogledu zabave za decu. U iščekivanju ponovnog sankanja i grudvanja sa drugarima u naselju i Velikom parku ili zimovanja na planini, priredite mališanima igre i aktivnosti zabavnog i edukativnog karaktera. 

Zima, zima, e pa šta je – u Kragujevac Plaza zabava za najmlađe ne prestaje! 

Omiljena zimska aktivnost dece i roditelja – igre plastelinom 

Da li znate da igranje plastelinom stimuliše razvoj fine motorike, utiče na jačanje mišića ruke i podstiče maštu i kreativnost? Pored toga, sigurni smo da će i svaki roditelj uživati u kreativnim igrama sa mališanima. 

Napravite mini baštu sa kaktusima, ružama, suncokretima, koristeći plastelin veselih boja. Kao podlogu koristite drvenu površinu, koju možete obojiti temperama. Cveće od plastelina koristite i kao unikatni ukras u dečijoj sobi.

Uz Junior Play Dough plastelin iz Kengur ponude, zaboravite na teško uklanjanje plastelina sa tepiha, nameštaja, garderobe. Plastelin je nelepljive teksture, netoksičan i lak za oblikovanje. Potražite u Kragujevac Plaza.

Vreme je za film i kokice

Prorodični film, kokice, naćosi i Cineplexx – zabava i opuštanje za celu porodicu! Omiljeni crtani likovi i upoznavanje novih animiranih junaka na velikom platnu, siguran su način da dete uživa, a roditelji se zasluženo opuste. Proverite repertoar bioskopa Cineplexx u Kragujevac Plaza šoping centru klikom na LINK

Naša preporuka je da obavezno upoznate Jakarija i Malog Groma i saznate šta se desi kada dečak dobije veličanstvenu veštinu – mogućnost da razgovara sa životinjama. 

Fizička aktivnost i zabava u Circus Kids 

Fizička aktivnost je važna za pravilan rast, razvoj, imunitet i dobro raspoloženje dece. Tokom zimskih meseci, igre na otvorenom u kojima deca najviše uživaju, jer ih ne shvataju kao obavezu, nisu opcija ali moguće je spojiti trening i zabavu. 

Zabava je na trambolini u Circus Kids igraonici i rođendaonici u Kragujevac Plaza centru! Pravilno korišćenje tramboline stimuliše motorni razvoj dece i predstavlja odličan trening za održavanje kondicije u zimskim mesecima. Osim tramboline, deci će se dopasti i brojne igre, simulacija vožnje, fliperi, koš… Kutak za roditelje, pružiće vam priliku da predahnete uz šolju tople kafe i limunade. 

Učenje kroz zabavu uz Vulkančić 

Razumemo da deca ponekad ne uživaju u rešavanju matematičkih zadataka ili pisanju sastava, ali znamo kako da požele da uče u slobodno vreme. Uz Vulkančić ediciju “Mislite kao” učenje je zabavno! 

Edicija „Mislite kao“ donosi naslove uz koje će deca naučiti zanimljivosti iz biografija i stvaralačkog opusa velikana ko što su Leonardo da Vinči i Albert Ajnštajn. U knjizi se nalaze i aktivnosti različitog tipa kojima se razvijaju kognitivne veštine, pospešuje kreativnost, a deca podstiču na stalnu radoznalost.

“Mislite kao Leonardo da Vinči” grupe autora je priručnik, ali i razigrana laboratorija sa pričama i zadacima u kojima će deca uživati. 

Potražite u Vulkan knjižari u Kragujevac Plaza i javite nam kako se dopada mališanima. 

Tablet za edukativne i zabavne sadržaje

Vaspitanje i odrastanje dece u eri digitalnih tehnologija i interneta jeste izazov za svakog roditelja. Ono što je nama bilo nezamislivo tokom odrastanja, mališanima je danas dostupno. Kada deca koriste internet, tablet, računar i pametne telefone, praktično imaju još jedan autoritet u formiranju ličnosti i navika. Upotreba savremenih komunikacionih tehnologija je gotovo neizbežna, ali uz nadzor roditelja postaje odlično sredstvo za edukaciju i zabavu. 


Modeli tablet uređaja, veselih boja i razigranog dizajna dostupni su u Tehnomedia u Kragujevac Plaza uz povoljne cene i pogodnosti pri kupovini. Nama se posebno dopada eStar tablet emoji dizajna. Za proveru raspoloživosti artikala posetite Tehnomedia maloprodajni objekat u Kragujevac Plaza šoping centru.