3 načina da pobedite septembarski burnout na poslu

Znamo da bi vam sada najviše prijala kafa pred let ili produženi sa mlekom na prvoj benzinskoj stanici posle granice uz priču kako jedva čekate da se okupate u moru, ali vreme je za povratak radnim obavezama i projektima. 

Da blagotvorni efekti boravka na moru, opuštenih razgovora i prijatne letnje atmosfere ne nestanu sa prvim deadline-om, zaštitite se od burnout sindroma uz naše praktične smernice. 

Šta je burnout?
Burnout sindrom je savremen termin u organizacijskoj psihologiji. Podrazumeva stanje psihičke i emocionalne iscrpljenosti, koje dovodi do smanjene efikasnosti na poslu, problema sa koncentracijom, somatskim zdravljem, poteškoća u međuljudskim odnosima…

Kao i uvek kada nam je potreban kratak predah od obaveza ili imamo povod da uradimo nešto lepo za sebe i ljude koje volimo, put nas odvede u Kragujevac Plaza centar.

Obaveze se lakše završavaju uz dobar plan i najbolji espresso u gradu

Možda vas je nakon povratka sa odmora sačekalo previše papirologije, email-ova, nedovršenih projekata i ideja, ali to nije razlog da pomislite da imate supermoć i završite sve u jednom danu. 

Zastanite na trenutak, uživajte u septembarskom ritmu i prilici da usporite uz najukusniji espresso u gradu. I da bar još jednom u mislima premotate ovogodišnji odmor, a onda ponovite sebi da se sve obaveze lakše završavaju uz dobar plan. 

Ambijent Picador restorana u Kragujevac Plaza centru je super polazna tačka za planiranje obaveza uz mediteranske ukuse, a i pravo mesto za predah nakon radnog dana. 

Organizujte radni prostor

Možda trenutno nemate sredstva, vremena ili slobodu da renovirate radni prostor, ali uz male promene možete da ga osvežite. Znate kako kažu – čisto okruženje, čiste misli! Mala unapređenja pružiće vam motivaciju da se radujete poslovnim izazovima, ali i da uvek sve pronađete u kratom roku kada vam zatreba.

Ko kaže da se samo školarci pripremaju za septembar u knjižarama? 🙂 U Kengur maloprodajnom objektu u Kragujevac Plaza centru pronašli smo pomoćnike u vidu fascikli, rokovnika i kancelarijskog pribora koji će olakšati radne obaveze. 

Na našoj listi za kupovinu su roze Manhattan notes na preklop, Apex fascikle i Mesh žičani set za sortiranje radnog pribora, a na vašoj? 

Ne zanemarujte značaj kvalitenog sna

Ne, nije vam ponestalo ideja ni entuzijazma i niste prestali da uživate u poslu, verovatno samo treba dobro da se naspavate! 

Savremen tempo života diktira puno obaveza i nedostatak vremena, pa taj nedostatak često kompenzujemo ukidanjem ili skraćivanjem vremena za odmor – noćni san i dnevni predah. To je velika greška! Samo kada ste odmorni možete u potpunosti da se posvetite porodici, poslu i ostalim dnevnim obavezama. O značaju sna za celokupno zdravlje nekom drugom prilikom 😉 

Dormeo iMemory Silver dušek i anatomski jastuk Aloe Vera pobednički je duo jesenje sezone odmora. Kvalitetni materijali, oblici koji pružaju prirodnu potporu kičmi i pogodnosti pri kupovini u Top Shop maloprodajnom objektu u Kragujevac Plaza centru proveren su recept za dobar san.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.