U doba u kojem se uslovi na tržištu rad akonstantno menjaju i prilagođavaju novim tehnologijama, potrebno je da znate koja vrata (i kada) treba da otvorite. Iscrpljujuće “jurcanje” na sve strane se u preko 90% situacija jednostavno ne isplati, te je time management i dalje jedna od veština krucijalnih za uspeh u poslovanju.

Želite da napredujete u karijeri, ostvarite bolje prihode, smanjite stres? Pročitajte koje tri promene mogu da vam pomognu na putu ka uspehu!

#1 Prestanite da se izvinjavate

Ako ste pogrešile, izvinite se, ali ako se konstantno i bez razloga izvinjavate, gubite svoju moć. Ljudi moraju početi da slušaju žene na drugačiji način. Ali i žene se ne smeju olako odricati svoje moći i moraju naučiti da sa njom adekvatno “barataju” u pojedinim situacijama. U komunikaciji najvažniji je balans između topline i direktnosti.

#2 Kreirajte prilike

Da, dobro ste pročitale. Ne čekajte da se nešto desi, potrudite se da same stvorite šansu – novi klijent, bolji posao, izvori dodatne zarade, mentor, nova znanja… Posećujte konferencije, budite aktivne u grupama na društvenim mrežama koje su bliske vašem tipu biznisa, upoznajte ljude, učite od svakog.

#3 Promenite stav prema riziku i neuspehu

Mnoge od na odustaju od svojih ideja u strahu od neuspeha. Žene neuspeh doživljavaju lično. Strah nas sprečava da se pokrenemo, a ne shvatamo da uspehu zapravo prethodi iskustvo.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.