5 promena koje će se desiti telu kada uvedete med u svakodnevnu ishranu

Setite se one prijateljice koja je uvek nasmejana, puna energije i lepo izgleda u svakoj prilici. Ako je pitate u čemu je njena tajna, garantujemo da će reći – izbalansirana ishrana i ljubav prema sopstvenom telu i zdravlju.

Možda vam neće otrkiti toplu vodu, ali svaka promena je teška, ukoliko ste do danas konzumirale nezdravu hranu, krile se u širokim trenerkama i kućnim ogrtačima. Postepenim promenama učinićete mnogo, a ako danas počnete da konzumirate med, ove efekte očekujte u najkraćem roku!

Čistija i lepša koža

Med čisti kožu, neguje je i pospešuje proces zarastanja rana. Zahvaljujući bogatom sadržaju koji uključuje proteine i glukonsku kiselinu, uspešno se primenjuje i u tretiranju akni. Med je bogat melatoninom, hormonom koji opušta telo tokom sna i koji pomaže koži da izgleda zdravije.

Obavezno probajte: Malo bagremovog meda pomešajte sa dnevnom kremom i nanesite u tankom sloju na mesto na licu sa bubuljicom – instant smanjenje otoka i olakšanje.

Smanjenje telesne mase

Možda med zvuči kao neobičan način za skidanje kilograma, ali on zapravo puno pomaže. Studije su pokazale da konzumacija meda umesto proizvoda punih saharoze ima bolje učinke i rezultuje bržim gubljenjem viška kilograma i masnog tkiva. Nezdrave i kalorične slatkiše zamenite medom, kad god osetite da vam je potrebna energija i nešto slatko.

Kragujevčanka preporučuje: Ukoliko vam ukus meda u nekom trenutku postane monoton, uključite u ishraniu Nectar Line mešavinu sa lešnikom, orahom, semenom bundeve, cimetom i organskim kakaom.

Jači imunitet

Med sadrži antioksidanse i ima izražena anttibaktrijska svojstva. Kombinacija vitamina i minerala u sastavu meda, čine ga jednim od najjačih prironih sredstava za jačanje imuniteta.

Obavezno probajte: Osim meda, značajnu ulogu u jačanju imuniteta ima propolis, najsnažniji prirodan antibiotik. Potražite sprej bočicu ukoliko imate probleme sa grlom i respiratornim zdravljem, za lakše korišćenje proizvoda.

Poboljšano kardiovaskularno zdravlje

Antioksidansi u medu smanjuju rizik za pojavu srčanih bolesti. Med sadrži flavonoide koji utiču na smanjenje mogućnosti nastanka čepova u krvotoku.

Obavezno probajte: Kašičica meda uz čašu MG Mivela vode je nešto najbolje što možete da uradite za zdravlje srca danas!

Održavanje zdravlja digestivnog trakta

Med ima izražena antibakterijska svojstva i štiti telo od infekcija baktarijama poput E. Coli i Salmonele. Med umiruje nadražen želudac, nervozna creva i odlična je hrana za konzumiranje tokom oporavka od stomačnog virusa.

Obavezno probajte: Med od uljane repice sadrži dosta polena i kao takav smatra se najboljom vrstom meda za lečenje problema sa crevima. Uspešno se primenjuje za regulisanje problema sa kandidom.

Da bi med ispoljio sva pozitivna dejstva na vaše zdravlje i izgled, važno je da bude prirodan, bez dodatka šećera i konzervansa koji narušavaju svojstva meda. Prilikom kupovine meda čitajte deklaracije, kupujte od proverenih proizvođača i distributera, a naša preporuka je Nectar Line Jelene Ivović i med poljoprivrednog gazdinstva Ivović.

Nectar Line proizvode možete kupiti u Kragujevcu: Cvet, Vojvode Putnika 2, Zlatne ruke Šumadije, Kralja Petra I bb (kod Zlatne ruže), Medekol, Janka Veselinovića 3 ili poručiti putem Facebook i Instagram stranice.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.