Idealna poslastica za dane kada vam se jede nešto slatko, a nemate previše vremena za pripremu dezerta.
SASTOJCI ZA CHEESECAKE SA JAGODAMA:
– 150 grama Plazma keksa
– 90 grama maslaca
– 400 grama bele čokolade
– 350 grama krem sira
– 300 grama jagoda (odleđenih)
– 200 ml slatke pavlake
– 100 grama šlag krema sa ukusom vanile
– 1 velika kašika šećera po potrebi
PRIPREMA CHEESECAKEA S JAGODAMA:
1. Usitnite keks. Potrudite se da keks iskickate na što sitnije delove, ali nemojde da koristite mleveni keks. Otopite maslac, dobro ga pomešajte sa keksom i zatim tu smesu utisnite u okrugli kalup za kolače. Nakon toga kalup stavite u frižider na 45 minuta.
2. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire ili pire napravite mikserom. Ako nemate ni blender ni mikser, jagode isecite na sitne komade i pospite jednom velikom kašikom šećera. Pustite ih da odstoje 20-ak minuta kako bi omekšale, a zatim ih dobro zgnječite viljuškom. Rezultat neće biti isti kao i kod blendanja, ali kolač će i dalje biti jednako ukusan.
3. Čokoladu iskickajte na kockice i pomešajte sa šlagom umućenim sa slatkom pavlakom. U umućen šlag sa čokoladom dodajte krem sir i pire od jagoda. Sve promešajte lagano i obavezno ručno, nikako mikserom.
4. Sipajte smesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladoled.
SAVETI:
– ova torta ima vrlo mekanu teksturu, te nemojte preskakati hlađenje jer je nećete moći da je sečete
– ne koristite “light” nemasne krem sireve za tortu, nego obavezno uzmite punomasnu varijantu jer se u suprotnom krem neće dobro stegnuti
– ako vam se torta nije dovoljno stegla, pre serviranja je stavite u zamrzivač na sat vremena