Dva za jedan: pobedite negativne misli uz ovaj trik

Najveća greška koju pravite kada je o negativnim mislima reč jeste skrivanje ili bežanje od njih. Da li treba da im se prepustite i problemi će nestati? Naravno da ne, ali srećom postoji jednostavna, a efikasna taktika kojom ćete pomoći sebi u borbi sa negativnim mislima.

Veće su šanse da vas negativne misli ophrvaju ako ste pod velikim stresom, osećate anksioznost ili depresiju, možda ste ljuti ili tužni zbog nečega u životu – bolesti, novca, člana porodice, partnera. Podložni su i oni koji imaju tendenciju da opsesivno razmišljaju ili se zbog neke trenutne situacije osećaju ugroženim – u životu, vezi ili na poslu. Negativne misli lakše se “prišunjaju” ljudima koji su neispavani, umorni ili iscrpljeni. Iz tog razloga, važno je da vodite računa o sebi.

Spavajte kvalitetno, pijte tečnost i nemojte da gladujete. Sve to zvuči banalno, ali često kada nas oprhvaju teške misli, prestanemo da vodimo računa o sebi.

Koristite i tehniku “dva za jedan”proveren recept!

Kada vas “napadne” neka teška misao, uzvratite tako što ćete aktivno i uporno razmišljati o dve pozitivne stvari u svom životu. Vi ćete najbolje znati koje su, i moraćete da uložite napor da ih izgurate u prvi plan u svojim mislima i na taj način neutrališete one negativne.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.