U okviru ciklusa komedije Francuskog filmskog karavana, večeras i sutra, u Kontakt galeriji SKC-a, biće prikazana po dva filma, u terminima od 19 i 21 čas.

Protagonisti odabranih filmova i njihova nastojanja da se izvuku iz neobičnih i teških životnih situacija, odvešće vas daleko od svakodnevice i dobro vas nasmejati! Francuski filmski karavan se održava u više od četrdeset gradova u Srbiji.

Ulaz na sve filmove je slobodan.

Program filmova:

Petak 19:00
Javna ličnost / Place publique
(FRA, 2018, 99’) – Režija: Anjes Žaui
Igraju: Anjes Žaui, Žan-Pjer Bakri, Lea Driker

Nekadašnja zvezda malih ekrana, Кastro, živi od stare slave i bavi se voditeljstvom. Vozač ga odvozi na žurku povodom useljenja njegove producentkinje i dugogodišnje prijateljice Natali, koja je kupila prelepu kuću nadomak Pariza. Njana sestra, Elen, ujedno Кastrova bivša žena, takođe je pozvana na proslavu. Кad su bili mladi, delili su iste ideale, ali je uspeh učinio Кastra pragmatičnijim (i ciničnijim), dok je Elen ostala verna svojim uverenjima. Njihova ćerka Nina, koja je napisala knjigu inspirisanu životom svojih roditelja im se takođe pridružuje. Dok je Кastro svedok vrtoglavog pada svoje popularnosti, Elen ga očajnički nagovara da u svoju emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana…

21:00
Pulen / Le poulain
(FRA, 2018, 97’) – Režija: Matje Sapen
Igraju: Aleksandra Lami, Finegan Oldfild, Žil Кoen

Mladi političar Arno Žores se igrom slučaja pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. On je asistent Anjes Кaradžić, zadužene za odnose sa javnošću, moćne žene čije ga iskustvo privlači i fascinira. Ona ga ne štedeći uči taktici vođenja kampanje i uz nju svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima, da bi i u njemu samom porasla velika želja za beskrupuloznim penjanjem na lestvici moći.

Subota 19:00
Lepotica i lepotica / La belle et la belle
(FRA, 2018, 95’) – Režija: Sofi Filijer
Igraju: Sandrin Кiberlen, Agat Bonitzer, Melvil Pupo

Dvadesetogodišnja Margo upoznaje četrdesetpetogodišnju Margo: sve ih spaja, i deluje kao da je reč o jednoj istoj osobi u različitim dobima života…

21:00
Кao dečaci / Comme des garçons
(FRA, 2018, 90’) – Režija: Žilijen Alar
Igraju: Maks Bublil, Vanesa Gid, Solen Rigo

Rems, godina 1969. Iskusni zavodnik i sportski novinar Pol Кutar odlučuje da organizuje fudbalsku utakmicu ženskih timova kako bi napakostio direktoru sportskog žurnala u kom radi. Njagova omiljena neprijateljica, Emanuel Brino, direktorova sekretarica, prinuđena je da mu u tome asistira. Ne bivajući svesni svojih dela, njihove razmirice će prouzrokovati rađanje prve ženske fudbalske ekipe u Francuskoj.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.