#MySkinFreshShot: 10 stranica iz mog beauty dnevnika

Nikada nisam verovala reklamama, naročito u kozmetičkoj industriji. To da će jedna krema već nakon prvog nanošenja na kožu zagladiti bore (nastale kao posledica akumulirnja događaja u prethodnih 10+ godina) nije čak ni snažna poruka – suvišno zauzimanje medijskog prostora i na web-u, i na TV-u i u štampi. Smatram i da veliki broj dermatologa “radi” za kozmetičke brendove, pa tako ne mogu u potpunosti da verujem preporuci dermatologa da koristim XY kremu (na košulji nosi brending XY kozmetičke kuće). Dalje, poznata sam kao neko kome je vrlo lako da se zaljubi u određeni proizvod (ili bar ideju o njemu) i potroši novac očas posla, a često (u 92% slučajeva) proizvod bude fail. Čijem sudu onda da verujem? 🙂

Malo razmišljanja i uvidećete i vi da je jedna jedina stvar koju vam uvek i svuda preporučuju i majke, sestre, rođaci, lekari, farmaceuti – vitamin C. Još od srednje škole verujem u njegovu moć i konzumiram ga svakodnevno. Ovde možete pročitati više o vitaminu C. Vođena mantrom da ako je dobar za zdravlje mora biti dobar i za kožu lica kupila sam Vichy Liftactiv Fresh Shot. Tri razloga su ovoj (racionalnoj) kupovini: želim da testiram proizvod pre venčanja i vidim da li mi odgovara “za veliki dan”, na vitamin C sam “navučena”, mojoj koži je potreban preporod (a agresivne kozmetičke tretmane želim što duže da izbegavam).

Vichy Liftactiv Fresh Shot je prvi antioksidativni koncentrat vitamina C koji 100% ciljano deluje na oksidativni stres i smanjuje znakove starenja i umoran izgled u 10 dana. Detaljnije o vitaminu C i ovom proizvodu (iz perspektive farmaceuta) možete pročitati kod drage i uvek profesionalne BeautyAxiom

DAN 1: Nanosim Vichy Liftactiv Fresh Shot uveče na očišćenu kožu lica. Serum koža upija za svega 2-3 minuta i ne osećam potrebu da nanesem i noćnu kremu. Koža u trenutku deluje osveženo, a pod prstima se oseća tanak sloj seruma. Bez peckanja i crvenila na mojoj koži.

DAN 2: Prijatno iznenađenje odmah po buđenju 🙂 Koža zaista deluje odmornije, a po umivanju nije isušena i gruba na dodir. Vichy Liftactiv Fresh Shot ponovo nanosim uveče, s tim što više proizvoda utapkavam na obraze i na mesta sa hiperpigmentacijama i flekama od akni.

DAN 3: Odlučujem da po par kapi Vichy Liftactiv Fresh Shot koncentrata nanesem na flekice, a nakon toga dnevnu kremu, pa puder. Rezultat je fantastičan – koža deluje zaglađeno, koncentrat nije težak na licu, ne lepi se  i omogućava da šminka preko njega klizi. Opet ga nanosim uveče na celo lice (međutim zapamtite preporuku da se koristi jednom dnevno).  

vichy.rs

DAN 4: Iako deluje kao fail rečenica sa početka teksta – već primećujem da su hiperpigmentacijske mrlje u zoni obraza bleđe. To je trenutak u kojem me je Vichy Liftactiv Fresh Shot kupio. 🙂 Duboke bore još uvek nisu briga moje kože, pa o tome ne mogu pisati. Nanosim koncentrat uveče, intenzivnije na zone sa flekicama.

DAN 5: Koža je nežna na dodir, sveža, a ten ujednačeniji. Nastavljam sa noćnim režimom nege sa ovim koncentratom – opet bez noćne kreme.

DAN 6: Iako u PMS-u, na licu ne primećujem posledice hormonalnog disbalansa u vidu akni. Na kožu ujutru nanosim BB kremu sa spf 15 (tokom svih 10 dana ovog režima), a uveče nastavljam sa korišćenjem koncentrata.

DAN 7: Tek danas primećujem blago peckanje i zatezanje kože pri nanošenju koncentrata, ali osećaj prolazi za svega par sekundi. Dok se ogledam pitam se gde li su one moje bore smejalice oko usana i očiju. 🙂 Koncentrat koristim uveče.

DAN 8: Toliko sam zadovoljna izgledom kože da ne nanosim čak ni korektor. Izlazim iz stana samo sa kremom za zaštitu od UV zračenja (bez mineralnih pigmenata) i malo rumenila. Koncentrat koristim uveče, nanosim dodatne kapi na zone sa flekicama.

vichy.rs

DAN 9: Čini mi se da sam toliko razmazila kožu da će joj nedostajati večernji rituali nege sa Liftactiv Fresh Shot. Jedina stvar koja mi se u vezi proizvoda baš i ne dopada je što u bočici ostaje prilično dosta proizvoda nakon 10 dana korišćenja (bočicu nemojte čuvati za drugu rundu). Sharing is caring 🙂 Poklonite ostatak proizvoda nekome prijateljici, sestri, mami…

DAN 10: Nisu sve hiperpigmentacije izbledele (ništa što malo glikolne kiseline neće srediti), ali koža deluje mnogo zdravije, jedrije, osveženo, glatko, odmorno. Liftactiv Fresh Shot možete koristiti 2, 3 puta godišnje – ja sledeću rundu planiram po povratku sa mora (jun), pa pred venčanje (septembar).

K.Ž.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.