KUB: “Ljubavni život Budimira Trajkovića” večeras na repertoaru

Projekcija filma “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, reditelja Dejana Karaklajića održaće se večeras,  29. juna 2018. na otvorenom, ispred Prve kragujevačke gimnazije od 21.00 sat. Nakon odgledanog filma na Đačkom trgu biće organizovan razgovor sa rediteljem filma Dejanom Karaklajićem.


U slučaju kiše ili lošeg vremena, projekcija filma i razgovor sa rediteljem biće održani u holu Prve kragujevačke gimnazije.

Prvi KUB (Kragujevački ulični bioskop) otvoren je 10. juna na Đačkom trgu i to filmom „Maratonci trče počasni krug”. Za ovaj događaj vladalo je veliko interesovanje među kragujevačkim filmofilima koji su gromkim smehom ispratili kultne replike i scene iz pomenutog filma. Potom je usledio i razgovor sa rediteljem pomenutog ostvarenja, Slobodanom Šijanom. Gospodin Šijan je strpljivo odgovarao na sva pitanja prisutnih gledalaca.


KUB (Kragujevački ulični bioskop) nastavljen je 14. juna „Munjama”, filmom koji je, zbog kiše, prikazan u holu Prve kragujevačke gimnazije. Publika je uživala u forama i dosetkama iz ovog ostvarenja, a zatim i u razgovoru sa rediteljem „Munja”, Radivojem Rašom Andrićem.

Organizator KUB – a je agencija „Re – Kreativno DUD” u saradnji sa udruženjima „Forma” i „Art Quart” i agencijama „Supermama” i „Inonet”. Partner u projektu je i Kancelarija za mlade u Kragujevcu. Pokrovitelji su Skupština grada i Filmski centar Srbije.