Ljubav prema fizičkoj aktivnosti se uči od malih nogu, a uz ova 3 načina je zabavnije i lakše i deci i roditeljima

Sport, a naročito onaj timski, je mnogo više od treninga i iza toga će čvrsto stati svaki pedagog, pedijatar, trener i roditelj. Ipak, deci ne mora da bude uvek tako zabavno. Možda im neki sport neće ići od ruke (ili da se našalimo – od noge), možda će biti preumorni, možda bi radije igrali basket na dotrajalom košu u komšiluku nego išli svako drugo veče na trening… i znate šta? Sve je to potpuno u redu.


Kada govorimo o deci ranog školskog uzrasta i sportu, važno je imati na umu da ovo nije polje koje roditelji treba da koriste za bilo kakvu vrstu disciplinovanja i u krajnjem slučaju kažnjavanja. Ispisaću te sa odbojke ako ne dobiješ peticu na kontrolnom! Moraš da ideš na pripremu sa trenerom i fudbalskom ekipom, svi idu! Naravno da ćeš ići na trening danas, za šta ja to plaćam?

Izvinite svi nestrpljivi roditelji, ali može to i drugačije, a da dete ne izgubi motivaciju. Hajde da prošetamo do BIG FASHION Kragujevac centra u potrazi za zanimljivim načinima da motivišete i sebe i dete u avanturi zvanoj sport (i da, pod tim podrazumevamo i “obično” trčanje za loptom u parku).

Nije svaki sport za svako dete, ali to ne sme da znači odsustvo podrške

Odbojka, pa časovi plesa, ušivanje šljokica na kostim, a zatim vraćanje na kupovinu štitnika za kolena, sledećeg meseca je već košarka, a onda Đoković odigra baš taj meč i svako dete u naselju ima reket, pa kako moje da nema… Ukratko – nema ni prevelike motivacije, ni istrajnosti kod deteta. Vi kao roditelj treba da uradite samo jedno – da podržite dete, ali ne po cenu finansija (jeste, zvuči okrutno, ali svi mi živimo u manje ili više sličnoj situaciji).

Ukoliko kod deteta primećujete obrazac ponašanja koji pokazuje da često menja odluke u pogledu toga šta želi da trenira, prvo obratite pažnju da li postoji problem ozbiljnije prirode. Da li je na treningu fer plej – igra, atmosfera, komunikacija u svlačionici, saradnja sa drugarima sa treninga, pristup trenera? Ukoliko je sve na tom polju u redu – prilagodite se i postavite granicu, prvenstveno sebi.

Ne morate iz meseca u mesec da kupujete sve te potrebne “rekvizite” ili opremu za različite sportove. Takva eventualna neslaganja sa detetom rešavaju se komunikacijom i ličnim primerom (budite iskreni prema sebi – koliko ste termina u teretani propustili ovog meseca?).

Detetu je najvažnije da mu bude udobno dok trenira, te će klasična pamučna trenerka biti sasvim dobar izbor + može i na odbojku, i na košarku, i na tenis i na čas fizičkog vaspitanja. U Planeta Sport maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru očekuje vas veliki izbor trenerki različitog cenovnog ranga.


Koji god sport detetu bio preokupacija, ranac za opremu biće neophodna stavka na listi za kupovinu, a odabirom McKinley ranca iz Interspot ponude u BIG FASHION Kragujevac centru, dobijate praktičan model koji dete može koristiti i prilikom drugih aktivnosti.Srećno dete je važnije od bilo kakve medalje

Nije svako dete budući olimpijski šampion i ne treba ni da bude! Sve dok voli da trči za loptom, uživa u igri napolju sa drugarima, šetnji ili igri sa psom – ne tražite više od nje ili njega jer dovoljno zdravstvenih benefita dobija bilo kakvom fizičkom aktivnošću. Uslovljavanjem, poređenjem sa drugom decom i kreiranjem atmosfere u kojoj dete grize savest što nešto ne želi ili ne ume je jedino siguran put ka tome da prestane da uživa u bilo kakvoj fizičkoj aktivnosti.

I možda nije svako dete budući olimpijski šampion, ali baš svako dete jeste šampion na lokalnom terenčetu i u tim kvalifikacijama njenim ili njegovim stopalima treba najbolja potpora. U Office Shoes maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru nema greške sa odabirom Skechers patika za mališane.


Dizajnirane tako da pružaju podršku stopalu u razvoju i siguran korak, istovremeno su i sjajan izbor u kontekstu zdravlja, ali i neodoljivo lepe u pogledu dezena, boja i modela.

Malo takmičenja i obaranja (ličnih) rekorda nije na odmet

Povedite dete u BIG FASHION Kragujevac centar tokom predstojećeg vikenda, 27. i 28. maja od 12 do 19 sati na zabavno sportsko druženje. U navedenim terminima, u atrijumu centra biće postavljena dva fudbalska kutka – merač brzine šuta i zid za merenje preciznosti šuta. Sjajan vid zabave i rekreacije + prilika da ojača takmičarski duh i nauči da je ponekad najteže takmičiti se sa ličnim prethodnim rekordom.


P.s. i mi malo stariji mlađi možemo testirati svoje fudbalska umeća, a BIG FASHION Kragujevac centar najuspešnije učesnike nagradiće posebnim poklonima. Više detalja o aktivaciji potražite OVDE.