Masaža lica protiv akni

Ponekad se rešenje za najčešće kožne probleme krije u najjednostavnijim potezima rukom – masaži lica! Ukoliko terapija preparatima za negu kože, hormonskim lekovima i korekcije u ishrani  ne daju rezultate u lečenju akni, masirajte kožu lica! 🙂

Masaža lica opušta mišiće, ubrzava cirkulaciju, reguliše nivo vode u koži, smanjuje stres i drži hormone pod kontrolom. Sve što vam je potrebno za ovaj tretman jesu čiste ruke (pre masaže ih temeljno operite, uključujući i prostor između prstiju i ispod noktiju), pet minuta vremena i ulje ili serum za lice.

KORAK 1 Palcem i kažiprstom lagano “štipajte” kožu od sredine brade ka ušima. Na ovaj način ubrzavate cirkulaciju i omogućavate koži da brže eliminiše nakupljene toksine, čine se značajno smanjuje mogućnost upale.

KORAK 2 Kažiprstima i srednjim prstima podižite kožu na obrazima u pravcu ka čelu – pravo rešenje za najprirodniji i najpovoljniji lifting efekat! Ponovite 10 puta, a ovaj deo masaže završite laganim utapkavanjem hranljivog seruma na centralnom delu obraza.

KORAK 3 Kažiprtom pritisnite početni deo luka obrve (u blizini nosa) i lagano pomerajte prst ka kraju luka, sa gornje strane kapka. Postupak ponovite i ispod oga, s tim što povedite računa da pristisak bude manji nego kada masirate gornji kapak. Ovaj postupak utiče na smanjenje tamnih kolutova i pojave mitisera u regiji oko obrva i nosa.

KORAK 4 Palčeve postavite na slepoočnice, u visini čela. Koristeći kažiprst,s rednji prst i domali prst “crtajte” male krugove po čelu i pomerajte prste od sredine čela ka liniji kose. Na ovaj način smanjujete napetost, redukujete pojavu mimičnih bora i utičete na stabilizovanje rada lojnih žlezda.

PREPORUKA proizvoda za masažu lica: 

*za intenzivnu hidrataciju: Nuxe Crème Fraîche® de Beauté serum
*za umornu kožu bez sjaja: Lierac Mesolift krema
*za dehidriranu kožu: Nuxe suvo ulje

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.