Masaža lica – beauty ritual koji vaša koža zaslužuje

Uverili ste se u delotvornost terapeutske masaže leđa, anticelulit masaže, limfne drenaže, ali da li znate da masaža lica ima izuzetan efekat na vaš celokuan izgled i zdravlje?

S obzirom na to da svakodnevni život, navike, način razmišljanja, stres, vreme, genetika i drugi faktori ostavljaju zapis na našem licu, sa kojim otvoreno nastupamo u kontaktu sa ljudima, nega sa puno ljubavi prema njemu, neophodna je.

Zaboravite na agresivne i skupe tretmane, ključ izbalansirane nege je u masaži lica. Masaža lica i glave nema samo kozmetički efekat, već i vrlo izražen antistres učinak, kao i efekat preventive – čuvanja naše kože i njenog harmonizovanijeg rada.

Prema istočnjačkoj medicini, preko naše glave prolaze vrlo važni energetski meridijani,  te masažom lica balansiramo i pospešujemo njihov rad, što pozitivno utiče na organizam u celosti. Naročito pozitivan uticaj masaža ovih meridijana ima na mokraćnu bešiku, žučne kesice, debelo crevo i tanko crevo. Na samom vrhu glave, u preseku linije ušiju i nosa, nalazi se vrlo važna tačka koju zovu Vrata Bogova. Akupunkturolozi često prvo u nju aplikuju iglicu, kako bi pokrenuli i pripremili ceo energetski tok tela, pa onda na drugim tačkama vrše punkturu. Između ostalog, stimulacija navedene tačke dovodi do opuštanja i strujanja čitavog tela, pa je zovu i tačka raspoloženja.

Šta je osnovna namena masaže lica?

U fizičkom smislu osnova masaže je da očisti kožu od epidermalnih ljuspica (na samoj povrsini kože, sloj izumrlih ćelija koji se svakodnevno obnavlja) i omogući koži da bolje diše kroz čiste pore, kao i da izbalansira rad lojnih žlezda, a samim tim bude i dobra preventiva od problema kože, pojave mitisera, gnojnih čepića itd. Važna stavka je poboljšanje cirkulacije krvi, što znaci da se stimulacijom krvotoka pospešuje i dotok kiseonika u svaku ćeliju što je od prevashodne važnosti, stimuliše izbacivanje metaboličkih produkata i ugljen dioksida.

Blago rumenilo nakon tretmana je pokazatelj hiperemije – bolje prokrvljenosti. Bitno je naglasiti da masaža ima izuzetan učinak na izbacivanje viška zadržane vode u međućelijskom prostoru kroz primenu tehnika limfne drenaže što smanjuje otečenost i često prisutne „vodenaste kesice“.

Posebno treba istaći da dobra masaža utiče na stimulaciju kolagena i elastina u koži, a na taj način se jedrina kože i blistavost vidi u punom sjaju.

Treba li, na kraju spomenuti i koliki efekat ima sam dodir terapeutskih ruku, pun ljubavi, poštovanja, posvećenosti? 🙂

Ne ustručavajte se da očekujete najbolje i potpunu posvećenost terapeuta vašem licu – poklonite poverenje Goci iz Freya Plus estetskog centa, koja će vam na najbolji način pokazati koliko je masaža lica zapravo efikasan beauty tretman! 🙂

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.